Provizoratul istoric

Epuizat din stoc
SKU
C206522
26.92 LEI
Pe scurt
Provizoratul istoric cuprinde articole, eseuri, declaraţii şi conferinţe din anii 2007-2010, continuînd cele două volume publicate de Principele Radu al României la Editura Polirom, Europa din noi şi Biblioteca în flăcări.
Pornind de la realitatea romaneasca in contextul dezvoltarii statale din ultimul secol si jumatate, autorul arata de ce nu avem inca un stat cu institutii profesioniste, care sa lucreze complementar, in conditiile in care slujirea statului, ca institutie si suma de valori si traditii, nu se suprapune intotdeauna dinamicii politice, rigorilor democratiei sau diverselor tendinte geopolitice. Statul este, intr-un fel, reflectia institutionala a libertatii unei natiuni.

„Alteta Voastra Regala,
Uitindu-va in urma la drumul pe care l-ati parcurs in viata, puteti fi mindru de ceea ce ati infaptuit. Va apreciez profund meritele politice, in special angajamentul pentru integrarea euroatlantica a Romaniei. Mai mult decit atit, diferitele initiative pe care le-ati avut si excelentele dumneavoastra contributii intelectuale dovedesc faptul ca va distingeti ca un om curajos, care atinge fara ocolisuri problemele din tara natala, cu spirit critic, asa cum ar fi chestiunea rroma, de exemplu. In mod special, am admirat mereu angajamentul social pe care l-ati dovedit privitor la orfani si copiii defavorizati.” (Hans-Gert Pottering, Presedintele Parlamentului European, 2005-2007)

Cuprins:
Statul – ieri, astazi si miine • Partea noastra de raspundere • Cind populismul intilneste criza economica • Criza satului romanesc • Spiritul romanesc in Europa secolului XX • Despre fundamentala componenta diplomatica a regalitatii • Despre Parlament unicameral in Romania
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție HORS COLLECTION
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1687-9
Număr de pagini 216
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsProvizoratul istoric
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!