Proximităţi şi mărturisiri

Epuizat din stoc
SKU
C199937
Preț special 22.72 LEI Preț standard 30.29 LEI
Pe scurt
Jurnal de cititor/scriitor, Proximităţi şi mărturisiri cultivă, cu dreaptă măsură, ambele vocaţii ale autorului, atît pe cea sacerdotală, cît şi pe cea culturală.

Proximitati si marturisiri contine insemnari, reflectii, notatii, culturale si teologice, scrise de-a lungul anilor. Ioan Pintea nu doar consemneaza, ci si analizeaza intilniri esentiale pe care le-a avut cu personalitati marcante din lumea teologica si cea culturala. Un loc aparte il detine, desigur, N. Steinhardt, care i-a fost parinte spiritual, luminindu-i calea catre sinele propriu. Multe pagini descriu experiente de viata, alternind intre literatura si teologie. Autori importanti sint readusi in actualitate printr-o lectura proaspata, adecvata timpului nostru. Temele si personajele acestora sint retrezite si devin contemporane noua.


Ioan Pintea evoca, nostalgic, momente traite ca paroh intr-un sat cu totul special din Transilvania, dar si secvente din calatoriile facute la Viena, Ierusalim, Amsterdam, Venetia, Sankt Petersburg etc.

Mai multe informații
EdituraCartea Romaneasca
Colecție JURNALE SI MEMORII
Ediția cărții I
ISBN 978-973-23-2976-4
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsProximităţi şi mărturisiri
Rating-ul tău