Proză senzuală

în stoc
SKU
a227690
30.00 LEI

Senzualitate. Candoare. Dorințe. O lume a patimilor –  ce descrie  înfrângerile și vulnerabilitățile naturii umane – este explorată din perspective diferite, de mari scriitori ai literaturii române. De la Mihai Eminescu la Marin Preda, dr. Petre D. Anghel reunește în această antologie texte ce au ca teme comune erotismul, mirajul iubirii și decadența.

 

Cum au tratat Constantin Negruzzi, Mihai Eminescu, Ion Creangă, Ion Luca Caragiale, Mihail Sadoveanu, Victor Papilian, Marin Preda sau Radu Rosetti – în scrierile lor – subiecte precum senzualitatea și erotismul?

Mihai Eminescu, în „Amalia”, – de exemplu –  ne va dezvălui patima unui tânăr îndrăgostit de o femeie căsătorită, iar Victor Papilian, în „Manole, Manole, Meșterul Manole”, ne va prezenta mitul jertfei zidirii din perspectiva unui tânăr care trăiește o poveste de iubire cu soţia unui arhitect.

„Camera avea aspect de budoar rafinat și intim. Perdele grele pe la ferestre, un perete acoperit cu draperii albastre de pluș, celălalt cu un covor persan, un divan acoperit cu perne de mătase, apoi o mobilă japoneză joasă, pentru ceai, și veioze cu abajururi de diferite culori.

– Îţi place la mine? Nu-i așa că e intim?

Răspunsei zăpăcit niște cuvinte fără sens și fără legătură”.

 Manole, Manole, Meșterul Manole – Victor Papilian.

Mai multe informații
EdituraPaideia
ISBN 9786067484571
Număr de pagini 106
Formatul cărţii 9.5 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsProză senzuală
Rating-ul tău