Psihologia fenomenelor oculte (Opere complete, vol. 1)

în stoc
SKU
a112820
65.00 LEI
Pe scurt

Sunt fenomenele oculte, astrologia, alchimia incompatibile cu stiinta? Lucrarea de doctorat a lui Jung, care constituie principala piesa a volumului de fata, contine un net raspuns negativ. Manifestarile stranii ale mediului spiritist de cincisprezece ani si jumatate primesc de fiecare data o surprinzatoare explicatie psihologica.

„In pofida opiniei comune, care trateaza fenomenele oculte cu un zambet dispretuitor, stradania mea prezinta numeroasele lor legaturi cu domeniile medicinei si psihologiei, precum si numeroasele intrebari pe care le ridica pentru noi acest domeniu necercetat“, scria Jung in principalul studiu al prezentului volum, dedicat analizei unei experiente spiritiste.


Asa cum Freud a reabilitat nevroza si visul ca surse pentru cunoasterea psihicului sanatos, Jung arata interes stiintific nu numai pentru spiritism si fenomenele „oculte“, ci si pentru alte domenii marginalizate de stiinta oficiala a epocii, cum ar fi astrologia si alchimia. De asemenea „nebunia“ (psihoza) devine pentru psihiatrul si analistul elvetian sursa principala a descoperirii inconstientului colectiv.

Mai multe informații
EdituraTrei
ISBN 978-606-719-162-2
Traducător Dana Verescu
Număr de pagini 264
Formatul cărţii 140x205
Tip copertă brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsPsihologia fenomenelor oculte (Opere complete, vol. 1)
Rating-ul tău