Ratiune pentru a fi fericiti

în stoc
SKU
a268675
49.00 LEI
Pe scurt
Ratiune pentru a fi fericiti. Despre beneficiile neasteptate ale gandirii logice De ce prietenii nostri au mai multi prieteni decat noi? Cum rezervi cele mai bune locuri dintr-un avion? Si, daca prin practicarea joggingului zece minute pe zi adaugam opt minute la speranta de viata, mai merita sa facem jogging?
Mai multe informații
EdituraPublica
ISBN 978-606-722-597-6
Traducător Adina Avramescu
Număr de pagini 232
Formatul cărţii 15 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRatiune pentru a fi fericiti
Rating-ul tău

Ratiune pentru a fi fericiti. Despre beneficiile neasteptate ale gandirii logice

De ce prietenii nostri au mai multi prieteni decat noi? Cum rezervi cele mai bune locuri dintr-un avion? Si, daca prin practicarea joggingului zece minute pe zi adaugam opt minute la speranta de viata, mai merita sa facem jogging?

Abilitatea de a rationa este unul dintre talentele noastre cele mai subapreciate. In viata de zi cu zi, strategia majora este sa te pui in locul unui rival inteligent si sa te intrebi cum ar reactiona acesta. Fie ca ai de-a face cu evenimente de dimensiunile Crizei Rachetelor Cubaneze, fie ca incerci sa-ti controlezi furia la serviciu, profesorul Kaushik Basu iti arata modul in care teoria jocului - logica situatiilor sociale - ne poate ajuta sa ajungem la rezultate mai bune si la o fericire mai trainica.
 
Plina de experimente si puzzle-uri ale gandirii, Ratiune pentru a fi fericiti este o oda a puterii rationalitatii. Daca vrei sa ai o viata buna si chiar sa construiesti o lume mai buna, poti incepe prin a gandi mai clar.
 
Aceasta carte este organizata ca o piramida inversata. Se concentreaza initial pe individ si pe alegerea rationala si judecata pe care acesta le exercita in rezolvarea problemelor din viata de zi cu zi, mergand de la competitia pentru putere de la locul de munca pana la dileme personale. Apoi cartea continua cu o expunere despre bunastarea colectiva si responsabilitatea morala a grupurilor.
 
De la individ si grup, capitolul final isi indreapta atentia asupra celei mai mari preocupari ale noastre, globul pamantesc, pentru a discuta despre cum am putea rezolva o serie de probleme cu care se confrunta lumea noastra in deriva. Putem noi ca indivizi sa facem din lume un loc mai bun si, daca da, cum? Voi porni in cautarea unui raspuns, aratandu-va mai intai cum teoria jocului poate salva vieti.