Raul care ne desparte

în stoc
SKU
a254041
29.95 LEI
Pe scurt
Un roman al nevoii de speranță, al renașterii culturii africane Pe malurile unui râu sălăşluiesc două comunităţi Gikuyu ce trăiesc după legile tradiţiei, bazându-se pe credinţe ale căror origini puţini şi le mai amintesc. Misionarii creştini veniţi în zonă încearcă din răsputeri să scoată în afara legii ritualul circumciziei femeilor, dar în acelaşi timp creează disensiuni în rândurile celor două comunităţi. Localnicii sunt împărţiţi în cei care cred în educaţia creştină, cu binefacerile şi oportunităţile ei, şi cei care speră că tradiţiile poporului lor îi vor călăuzi spre o soartă mai bună. Pe măsură ce conflictul se adânceşte, tragedia capătă noi nuanţe prin intervenţia unui cuplu de îndrăgostiţi, care încearcă să acopere ruptura culturală ce macină cele două lumi.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Top 10
ISBN 978-973-469-330-6
Traducător Mihaela Negrilă
Număr de pagini 216
Formatul cărţii 10.6 x 18 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRaul care ne desparte
Rating-ul tău

Un roman al nevoii de speranță, al renașterii culturii africane

Pe malurile unui râu sălăşluiesc două comunităţi Gikuyu ce trăiesc după legile tradiţiei, bazându-se pe credinţe ale căror origini puţini şi le mai amintesc. Misionarii creştini veniţi în zonă încearcă din răsputeri să scoată în afara legii ritualul circumciziei femeilor, dar în acelaşi timp creează disensiuni în rândurile celor două comunităţi. Localnicii sunt împărţiţi în cei care cred în educaţia creştină, cu binefacerile şi oportunităţile ei, şi cei care speră că tradiţiile poporului lor îi vor călăuzi spre o soartă mai bună. Pe măsură ce conflictul se adânceşte, tragedia capătă noi nuanţe prin intervenţia unui cuplu de îndrăgostiţi, care încearcă să acopere ruptura culturală ce macină cele două lumi.

NGŨGĨ WA THIONG’O s-a născut în Kamirithu, Kenya, în 1938. Studiile superioare şi le-a definitivat la Universitatea Makerere şi la Universitatea din Leeds. Primul său roman, Nu plânge, copile, a apărut în 1964, urmat în 1965 de Râul care ne desparte (Polirom, 2014), Un bob de grâu în 1967 (Polirom, 2016) şi Petale de sânge în 1977 (Polirom, 2017). Diavol pe cruce, publicat în 1980, a fost gândit şi scris în timp ce Ngũgĩ wa Thiong’o se afla în închisoare în Kenya, unde fusese trimis fără să fie judecat, după punerea în scenă de către ţărani şi muncitori a piesei Mă însor când vreau eu, scrisă împreună cu Ngũgĩ wa Mĩriĩ. Eliberat din închisoare, scriitorul a plecat în exil în Marea Britanie, apoi în SUA, unde în prezent este profesor la Universitatea din California, Irvine. Ngũgĩ wa Thiong’o a publicat, de asemenea, antologii de proză scurtă şi teatru, numeroase eseuri critice, volume de memorii, dar şi cărţi pentru copii. În 2022 i-a fost decernat prestigiosul PEN/ Nabokov Award for Achievement in International Literature.