Războiul cipurilor. Lupta pentru cea mai importantă tehnologie din lume

în stoc
SKU
HU003501/1
75.00 LEI
Pe scurt

Bestseller New York Times, Financial Times Best Book of the Year

Practic totul – de la rachete la cuptoare cu microunde, de la smartphone-uri la bursa de valori – funcționează cu ajutorul cipurilor.

Până de curând, America proiecta și producea cele mai performante cipuri, menținându-și astfel poziția de principală superputere a lumii. Această poziție începe însă să se clatine, sub asaltul Chinei. Astăzi, așa cum ne dezvăluie Războiul cipurilor, China, care cheltuie anual mai mult pentru achiziționarea de cipuri decât pentru importul de petrol, investește enorm în industria semiconductorilor pentru a recupera decalajul față de Statele Unite. Iar asta poate influența superioritatea militară și prosperitatea economică a Americii.

„Războiul cipurilor” ne arată că, pentru a înțelege starea actuală a politicii, economiei și tehnologiei, trebuie mai întâi să înțelegem rolul vital al economiei și geopoliticii semiconductorilor.

Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Humanitas Istorie
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-8205-5
Traducător Iulian Comănescu
Număr de pagini 440
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRăzboiul cipurilor. Lupta pentru cea mai importantă tehnologie din lume
Rating-ul tău

Bestseller New York Times, Financial Times Best Book of the Year

Practic totul – de la rachete la cuptoare cu microunde, de la smartphone-uri la bursa de valori – funcționează cu ajutorul cipurilor.

Până de curând, America proiecta și producea cele mai performante cipuri, menținându-și astfel poziția de principală superputere a lumii. Această poziție începe însă să se clatine, sub asaltul Chinei. Astăzi, așa cum ne dezvăluie Războiul cipurilor, China, care cheltuie anual mai mult pentru achiziționarea de cipuri decât pentru importul de petrol, investește enorm în industria semiconductorilor pentru a recupera decalajul față de Statele Unite. Iar asta poate influența superioritatea militară și prosperitatea economică a Americii.

Războiul cipurilor ne arată că, pentru a înțelege starea actuală a politicii, economiei și tehnologiei, trebuie mai întâi să înțelegem rolul vital al economiei și geopoliticii semiconductorilor. 

„În Războiul cipurilor, Chris Miller arată cum au modelat această industrie esențială forțele economice, geopolitice și tehnologice.“ — The Economist 

„Bine documentată și incisivă, această carte este o analiză remarcabilă a ceea ce se întâmplă astăzi la intersecția dintre tehnologie, economie și politică.“ — Publisher’s Weekly

„Putem vedea limpede în Războiul cipurilor că, într-o lume tot mai digitalizată, lupta pentru supremație în domeniul semiconductorilor se va intensifica în anii următori.“ — Forbes

CHRIS MILLER predă istorie internațională la Școala Fletcher din cadrul Universității Tufts. Este, de asemenea, bursier invitat al programului „Jeane Kirkpatrick“ la American Enterprise Institute, director pentru regiunea Eurasia la Foreign Policy Research Institute și director la Greenmantle, o firmă de consultanță macroeconomică și geopolitică cu sedii la New York și Londra. Este licențiat în istorie la Harvard și doctor în istorie la Yale. E autorul volumelor The Struggle to Save the Soviet Economy (2016), Putinomics (2018) și We Shall Be Masters (2021) – și scrie frecvent pentru The New York TimesThe Wall Street JournalForeign AffairsForeign PolicyThe American Interest și alte publicații.