Războiul de şaptezeci şi şapte de ani (1914–1991) şi premisele hegemoniei americane

Epuizat din stoc
SKU
HU002028/3
24.09 LEI
Pe scurt
O nouă şi fascinantă demonstraţie de erudiţie şi talent - cu care ne-a obişnuit şi încântat, de-a lungul anilor, profesorul Neagu Djuvara -- despre chipul epocii noastre, aşa cum este şi, mai cu seamă, cum va fi el peste nu multă vreme!
Războiul de şaptezeci şi şapte de ani este, conform strălucitoarei pledoarii a profesorului N. Djuvara, o sintagmă ce are şanse reale de a se impune istoricilor din veacurile viitoare. Aşa cum se vorbeşte azi de Războiul de şaptezeci şi şapte de ani, Războiul de şaptezeci şi şapte de ani din secolele trecute, perioada cuprinsă între cea dintâi conflagraţie mondială (1914) şi prăbuşirea Uniunii Sovietice (1991) are toate şansele de a se impune atenţiei opiniei publice drept o epocă pe care şi-a pus pecetea, implacabil şi în ultimă instanţă, marele război pentru revelarea puterii americane, căreia îi revine pe mai departe rolul de a domina ultima fază a civilizaţiei occidentale.

Doar că -- vaticinează sumbru şi neliniştitor profesorul Djuvara -- vremea „împărăţiei" Statelor Unite va fi de scurtă durată, pentru a lăsa locul unei lungi perioade de dezordine generală şi de tulburări haotice.
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Seria Djuvara
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-1821-4
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRăzboiul de şaptezeci şi şapte de ani (1914–1991) şi premisele hegemoniei americane
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!