Războiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS Jochen Peiper: 1941–1944

în stoc
SKU
a236299
85.00 LEI
Pe scurt

Danny S. Parker, istoric, este considerat un expert în al Doilea Război Mondial în Europa. A scris pe larg despre campania militară din Ardenne și este autorul apreciatelor ,,Fatal Crossroads”, ,,Battle of the Bulge”, ,,Hitler’s Ardennes Offensive”, ,,To Win the Winter Sky”, ,,Hitler’s Warrior”. Locuiește în Cocoa Beach, Florida și este interesat de designul casei cu energie redusă, invenții și mașinării, practica Zen și cafeaua bună. Tradus acum în România prima oară, Danny S. Parker este cunoscut și prețuit pentru minuțiozitatea și obiectivitatea investigațiilor și considerațiilor sale privind desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial. Ca să îl poată portretiza cât mai veridic pe controversatul colonel german Jochen Peiper, autorul s-a documentat timp de 20 de ani.

,,Tânărul colonel SS Jochen Peiper a reprezentat un strălucit simbol al propagandei. Remarcat și sprijinit de însuși Hitler în anturajul elitei naziste, a devenit faimos datorită numeroaselor și fulgerătoarelor victorii repurtate conducându-și blindatele în stepele rusești sau în teatrul de război din Vest. Un comandant hotărât, inteligent și ambițios, înzestrat cu remarcabile însușiri de luptător: curaj, tenacitate, inspirație în deciziile asumate; totodată și un ofițer loial Führerului, încărcat cu decorații, necruțător, temut și detestat pentru cruzimea unor acțiuni de pedepsire ordonate fie împotriva prizonierilor, fie a civililor.

Tradus acum în România prima oară, Danny S. Parker este cunoscut și prețuit pentru minuțiozitatea și obiectivitatea investigațiilor și considerațiilor sale privind desfășurarea celui de-al Doilea Război Mondial. Ca să îl poată portretiza cât mai veridic pe controversatul colonel german Jochen Peiper, autorul s-a documentat timp de 20 de ani.” (Claudiu Christescu)

Războiul lui Peiper este dedicată controversatului colonel SS Jochen Peiper. În Germania celui de-al Doilea Război Mondial, Peiper întrunea caracteristicile definitorii atribuite de o propagandă exacerbată arianului tipic, acest falnic și temerar războinic, emblematicul exponent al rasei pur germanice, fiind remarcat și sprijinit de însuși Himmler, în anturajul elitei naziste. Astfel că, după ce în anii de început ai războiului își demonstrase loialitatea și eficiența ca asistent personal al lui Himmler, lui Peiper i s-a oferit ocazia să se afirme pe front, într-o funcție de comandă. Postură din care a devenit faimos prin numeroase victorii repurtate, datorate inspirației deciziilor asumate, curajului și tenacității, însă și prin cruzimea unor acțiuni de pedepsire ordonate.” (Danny S. Parker)

Mai multe informații
EdituraLebada Neagra
Colecție Grey Spot
ISBN 9786069682951
Traducător Micșunica Ionescu
Număr de pagini 654
Formatul cărţii 15.5 x 23 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRăzboiul lui Peiper. Anii de război ai liderului SS Jochen Peiper: 1941–1944
Rating-ul tău