Razboiul sfant al Romaniei. Militarii, motivatia si Holocaustul

în stoc
SKU
a271227
67.50 LEI
Pe scurt
O privire sintetică asupra participării armatei române la campaniile Frontului de Est (1941-1944) și asupra abuzurilor și crimelor comise de unii militari români în această perioadă. Între 22 iunie 1941 și 23 august, România a luat parte la războiul purtat de Germania împotriva Uniunii Sovietice. Armata română a eliberat nordul Bucovinei și Basarabia, a cucerit o parte din vestul Ucrainei, inclusiv Odesa, apoi a luptat în Crimeea, în Caucaz și la Stalingrad. Sub motivația purtării unui război sfânt, atât în linia întâi, cât și în spatele frontului, o parte dintre militarii români au comis crime de război. Un număr foarte mare de civili (în special evrei), dar și partizani sau prizonieri de război au fost asasinați, ostașii români fiind puternic animați de o ideologie alcătuită din convingeri naționaliste, religioase, antisemite și anticomuniste.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Istorie
Ediția cărții I
ISBN 978-606-088-474-3
Traducător Alina Pavelescu
Număr de pagini 536
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRazboiul sfant al Romaniei. Militarii, motivatia si Holocaustul
Rating-ul tău

O privire sintetică asupra participării armatei române la campaniile Frontului de Est (1941-1944) și asupra abuzurilor și crimelor comise de unii militari români în această perioadă.

Între 22 iunie 1941 și 23 august, România a luat parte la războiul purtat de Germania împotriva Uniunii Sovietice. Armata română a eliberat nordul Bucovinei și Basarabia, a cucerit o parte din vestul Ucrainei, inclusiv Odesa, apoi a luptat în Crimeea, în Caucaz și la Stalingrad. Sub motivația purtării unui război sfânt, atât în linia întâi, cât și în spatele frontului, o parte dintre militarii români au comis crime de război. Un număr foarte mare de civili (în special evrei), dar și partizani sau prizonieri de război au fost asasinați, ostașii români fiind puternic animați de o ideologie alcătuită din convingeri naționaliste, religioase, antisemite și anticomuniste.