Relația medic-pacient în practica medicală

Epuizat din stoc
SKU
a227408
49.90 LEI
Pe scurt

Dr. Sever Cristian Oană este medic primar de medicină de familie, instructor formator și autor al cursurilor Hiperplazia Benignă de Prostată, membru al Senatului Societății Naționale de Medicină a Familiei (SNMF) și membru al comisiei juridice a Colegiului Medicilor București (CMB). Începând cu anul 2006 este membru al Consiliului de Administrație al Asociației Medicilor de Familie din București (AMFB).

Practica medicală din perspectiva echilibrului fin între știință, artă și comunicare

Bazându-se pe cei 40 de ani de practică medicală și pe cei 16 ani de muncă în cadrul comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor din București, Dr. Sever-Cristian Oană ne oferă o lucrare de excepție, o pledoarie pentru încrederea reciprocă între medic și pacient și pentru medicina bazată pe valori.

Atât medicii tineri, cât și cei cu experiență vor învăța sau își vor completa perspectiva asupra înțelegerii profunde a pacientului. Totul cu scopul de a-l putea călăuzi către alinarea suferinței sau către vindecare. Pacienții care vor citi această carte vor descoperi partea nevăzută a ceea ce simte medicul din fața lor. Vor afla cum îi pot interpreta reacțiile și cum își pot îmbunătăți modalitatea de comunicare cu acesta.

Pacientul este plămădit din aceeași materie ca medicul, doar că a avut ghinionul să se îmbolnăvească. Medicului îi revine datoria, dar și privilegiul de a conștientiza rolul compasiunii și de a o exersa permanent în contextul meseriei sale. Numai printr-un mare noroc nu este cel care are nevoie de ajutor pentru a-și recăpăta sănătatea sau pentru a-și diminua suferința.

Compasiunea exclude pasivitatea. Ne motivează să depășim inegalitățile existente și să ne asumăm egalitatea cu întreaga umanitate. Interacțiunea umană bazată pe compasiune izvorăște din înțelegerea asemănării noastre fundamentale cu celălalt. Ca medic, simți revoltă atunci când ființa umană din fața ta se luptă cu suferința, dar o astfel de furie nu este paralizantă, ci reprezintă tocmai combustibilul cu care îți hrănești dorința de a-l ajuta. Compasiunea, ca și revolta, exprimă nemulțumirea față de situația prezentă. Dar în timp ce revolta este trecătoare, compasiunea e de durată. Și mila și compasiunea presupun dorința de a ușura suferința grea a celuilalt. Dar în timp ce mila se reduce la alinare, compasiunea presupune dorința de a repara situația de inferioritate a celuilalt. În acest caz, compasiunea este cea care îl călăuzește pe medic în eforturile sale de a-și vindeca pacienții.

Mai multe informații
EdituraAll
Colecție Fapte, idei, documente
Ediția cărții II
ISBN 9786065875715
Traducător Gabriel Tudor
Număr de pagini 264
Formatul cărţii 16 x 23 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRelația medic-pacient în practica medicală
Rating-ul tău