Religie, politica si mit. Texte despre Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu (editia 2014)

Epuizat din stoc
SKU
a109280
43.30 LEI
Pe scurt
Cartea cuprinde studii, articole si prelegeri deja publicate si unele inedite despre viata si opera celor doi istorici ai religiilor. Sint abordate si aspecte delicate sau controversate, precum simpatia legionara a lui Eliade, asasinarea lui Culianu, relatia lui Andrei Oisteanu cu Securitatea.
„Volumul de fata cuprinde studii, articole si eseuri pe care le-am scris in perioada 1984-2007 despre Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu. Titlul cartii, Religie, politica si mit, mi-a aparut drept cel mai potrivit in momentul in care am incheiat-o - si asta pentru ca in cele mai multe dintre textele ei am urmarit de fapt modul brutal si tragic in care, in feluri diferite, politica a irupt in destinele celor doi istorici ai religiilor. Lui Eliade (un teoretician al «terorii istoriei» si al “boicotarii” ei), politicul i-a marcat viata. Lui Culianu, i-a marcat moartea. Fata de cel dintii, m-am raportat ca discipol. Fata de cel de-al doilea, ca prieten si coleg de generatie. Dedic aceasta carte memoriei lor.” (Andrei Oisteanu)
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție SERIA DE AUTOR ANDREI OISTEANU
ISBN 978-973-46-4806-1
Număr de pagini 432
Formatul cărţii 13x20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsReligie, politica si mit. Texte despre Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu (editia 2014)
Rating-ul tău