Republica piratilor

în stoc
SKU
a262510
49.00 LEI
Pe scurt
Republica piratilor. Istoria adevarata si uimitoare a piratilor din Caraibe si a celui care i-a infrant Colin Woodard spune povestea reala, fascinanta si prea putin cunoscuta a republicii piratilor, bazandu-se, in special, pe sursele primare descoperite in arhivele din Marea Britanie si cele doua Americi. La inceputul secolului al XVIII-lea, mai multi proscrisi ai marilor, printre care faimosii Barba-Neagra, Sam cel Negru si Charles Vane, si-au unit fortele pentru a pune bazele unei democratii primitive in Bahamas.
Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Sapiens
ISBN 978-606-710-658-9
Traducător Alfred Neagu
Număr de pagini 472
Formatul cărţii 14 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRepublica piratilor
Rating-ul tău

Republica piratilor. Istoria adevarata si uimitoare a piratilor din Caraibe si a celui care i-a infrant

Colin Woodard spune povestea reala, fascinanta si prea putin cunoscuta a republicii piratilor, bazandu-se, in special, pe sursele primare descoperite in arhivele din Marea Britanie si cele doua Americi. La inceputul secolului al XVIII-lea, mai multi proscrisi ai marilor, printre care faimosii Barba-Neagra, Sam cel Negru si Charles Vane, si-au unit fortele pentru a pune bazele unei democratii primitive in Bahamas.

Datorita surprinzatorului ei egalitarism, aceasta a zguduit fundamentele Imperiului Britanic si ale Imperiului Spaniol, trezind in colonii o dorinta de emancipare ce va duce, in cele din urma, la Revolutia Americana. La Nassau, pentru o scurta, dar glorioasa perioada, servitorii au fost liberi, sclavia nu a existat, oamenii au avut aceleasi drepturi indiferent de origine si culoarea pielii, iar liderii au fost alesi sau demisi prin vot. Republica piratilor este marturia unui timp in care violentii pirati erau considerati inamici ai civilizatiei de catre imperii si proprietarii de nave, dar eroi de catre cei oprimati.

Cartea a inspirat serialul NBC Crossbones, cu John Malkovich in rolul lui Barba-Neagra, jocul Ubisoft Assassin's Creed IV: Black Flag si serialul documentar Netflix Regatul pierdut al piratilor, in care apare si autorul cartii.

Acest volum nu e despre corsarii galagiosi ai lui Robert Louis Stevenson, strengarii veseli din filmele Disney si baietii din musicalul The Pirates of Penzance. Aici e vorba despre adevaratii pirati din Caraibe, iar realitatea este la fel de pitoreasca si de captivanta precum fictiunea. - Kirkus Reviews