Rezolvă ecuația fericirii. Calea matematică spre o viață împlinită

Epuizat din stoc
SKU
HU003139/1
Preț special 29.25 LEI Preț standard 39.00 LEI
Pe scurt

MO GAWDAT s-a născut la 20 iunie 1967 în Egipt. Este de formație inginer programator. Și-a început cariera la IBM și Microsoft. Din 2007 s-a alăturat echipei Google, coordonând activitatea companiei în piețele în curs de dezvoltare. Timp de șase ani, a inițiat mai bine de jumătate dintre operațiunile Google la nivel mondial. A condus apoi Google X, o divizie de cercetare dedicată proiectelor științifice spectaculoase, menite să inoveze radical peisajul tehnologic și social al lumii de azi. Este, de asemenea, un antreprenor de mare succes, dezvoltând afaceri în multiple domenii de activitate atât în Orientul Mijlociu, cât și în Europa de Est.

Traducere de Dana Verescu

 

Înzestrat cu o minte logică și riguroasă, Mo Gawdat, fost șef de strategie la Google X, ne propune o cale limpede, ușor de urmat către o realitate considerată îndeobște greu sau imposibil de atins: fericirea adevărată și stabilă.

 

Care sunt iluziile ce ne împiedică să ne găsim liniștea și cum le putem destrăma? Ce prejudecăți ne țin prizonieri și ce putem face pentru a ne elibera de ele? Cum putem combate fluxul de gânduri negative care ne subminează starea de bine? Care sunt tehnicile menite să ne aline suferința, indiferent de sursa ei? Ce metode practice ne pot înlesni echilibrul mult dorit între așteptările pe care le avem de la viață și realitatea de multe ori nedreaptă sau dezamăgitoare?

 

Pentru a răspunde la aceste întrebări și nu numai, autorul creează un algoritm apelând la informații la zi din biologie, psihologie sau neuroștiințe, precum și la fondul de înțelepciune al marilor religii și tradiții spirituale ale lumii. Sinteza lui originală are un resort interior cât se poate de intim: moartea prematură a propriului fiu. Inspirat de figura luminoasă a acestuia, autorul a simțit îndemnul de a-i îndruma pe cât mai mulți oameni să urmeze calea unei vieți împlinite și a creat, pornind de la această carte, o adevărată mișcare online: #onebillionhappy.

Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Humanitas practic
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-6897-4
Număr de pagini 320
Data apariției 2021
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRezolvă ecuația fericirii. Calea matematică spre o viață împlinită
Rating-ul tău