Robia banului

în stoc
SKU
a231715
32.90 LEI
Pe scurt
Un roman despre iubire si bani, despre avaritie si goana dupa avere cu orice pret. A doua parte a secolului al XIX-lea. Hristea Pandele, fi ul unui imigrant sarac, hotaraste ca singurul scop al vietii lui este sa ajunga bogat si respectat. Timp de zeci de ani, acesta isi urmareste cu incapatanare telul, fara sa tina seama de dramele ce se petrec in jur. Devenit unul dintre cei mai importanti bancheri ai Romaniei, descopera insa ca bogatia nu o poate tine aproape pe singura persoana pe care a iubit-o vreodata.
Mai multe informații
EdituraPublisol
Colecție Biblioteca secolului 20
ISBN 9786069605967
Număr de pagini 446
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRobia banului
Rating-ul tău

Un roman despre iubire si bani, despre avaritie si goana dupa avere cu orice pret.

A doua parte a secolului al XIX-lea. Hristea Pandele, fi ul unui imigrant sarac, hotaraste ca singurul scop al vietii lui este sa ajunga bogat si respectat. Timp de zeci de ani, acesta isi urmareste cu incapatanare telul, fara sa tina seama de dramele ce se petrec in jur. Devenit unul dintre cei mai importanti bancheri ai Romaniei, descopera insa ca bogatia nu o poate tine aproape pe singura persoana pe care a iubit-o vreodata.

Sofia Nadejde (14 septembrie 1856, Botosani – 11 iunie 1946, Bucuresti) a fost o publicista, prozatoare si autoare dramatica romana, sustinatoare a feminismului. A fost sotia lui Ioan Nadejde si sora pictorului Octav Bancila. A publicat numeroase articole cu tenta sociala, dar si texte literare in Femeia romana, Contemporanul, Lumea noua stiintifi ca si literara, Evenimentul literar (publicatie pe care a si condus-o), Adevarul sau Dimineata. Este autoarea a patru romane: Patimi (1893), Irimel, intamplarile unui tanar roman in Moldova, Rusia si Japonia (f.a.), Robia banului (1906) si Parinti si copii (1907). Un al cincilea roman al sau, Tragedia Obrenovicilor, a aparut doar in foileton in ziarul Universul.