Roboții IV. Roboții de pe Aurora

în stoc
SKU
a230612
48.00 LEI
Pe scurt
PRIX COSMOS 2000
 
 

Ne-am străduit să obținem o planetă care, luată ca un tot, va respecta cele Trei Legi ale Roboticii...Nicăieri altundeva, nici pe Pământ, nici pe alte lumi spațiale, acest lucru nu este nici pe departe atât de real ca Aurora. 

Detectivul Elijah Baley se îmbarcă din nou pentru o misiune, de această dată spre Lumea Zorilor, planeta Aurora. Un robot umanoid a fost ucis și vinovatul pare să fie însuși creatorul lui. Misiunea lui Baley nu este însă una obișnuită de vreme ce a fost chemat pentru a dovedi tocmai nevinovăția principalului suspect. Iar când ancheta se împletește cu intrigi politice și o poveste de dragoste între o ființă umană și un robot, misiunea detectivului și a partenerului său R. Daneel Olivaw devine tot mai dificilă. 

Robotul n-avea sentimente, ci doar intensificări pozitronice care imitau acele sentimente. Și poate că nici ființele umane n-aveau sentimente, ci doar intensificări neurale care erau interpretate drept sentimente.

 

Isaac Asimov (1920-1992) este unul dintre „cei trei mari autori” ai literaturii SF, alături de Arthur C. Clarke și Robert A. Heinlein.

S-a născut în Rusia, dar la trei ani a emigrat cu familia în Statele Unite. A studiat chimia și în 1948 a obținut doctoratul în biochimie. A publicat peste 500 de cărți (romane, culegeri de povestiri, popularizare științifică, memorialistică și poezie).

Mai multe informații
EdituraPaladin
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții I
ISBN 9786069000908
Traducător Alexandra Fusoi
Număr de pagini 496
Formatul cărţii 14 x 21 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRoboții IV. Roboții de pe Aurora
Rating-ul tău