Romania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010)

în stoc
SKU
C165152
54.95 LEI
Pe scurt
O analiza a realitatilor romanesti.
Inapoierea economica in raport cu majoritatea tarilor europene, indeosebi cu tarile occidentale care servesc drept termeni de comparatie, reprezinta o problema cruciala pentru societatea romaneasca.

Volumul urmareste istoricul acestei inapoieri economice pe parcursul a mai mult de cinci secole. Analiza realitatilor romanesti mai vechi sau mai noi este intregita prin comparatia cu alte tari periferice din Europa, in special cu un grup de trei tari (Danemarca, Irlanda, Serbia) ce la 1500 se aflau la un nivel similar de (sub)dezvoltare cu Tarile Romane, dar care ulterior au evoluat extrem de diferit. Performanta lor relativa serveste la intelegerea mai clara a constringerilor, realizarilor si esecurilor din istoria economica a Romaniei. Concluziile aduc numeroase corective imaginii prevalente despre trecutul economic al Romaniei, precum si elemente care verifica sau imbogatesc unele aspecte ale teoriilor mondiale despre dezvoltarea economica pe termen lung.

Cuprins: Aspecte definitorii ale modernitatii timpurii • Revolutia industriala si amplificarea decalajelor economice • Contradictiile lumii interbelice • Impactul primului razboi mondial • Experimentul dezvoltarii socialiste in Romania • Romania dupa 1989 – avatarurile integrarii in Uniunea Europeana
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Historia
Ediția cărții I
ISBN 978-973-46-1665-7
Număr de pagini 528
Data apariției 2010
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRomania si Europa. Acumularea decalajelor economice (1500-2010)
Rating-ul tău
Am găsit alte produse care v-ar plăcea!