Romulus cel Mare

în stoc
SKU
a229286
40.01 LEI
Pe scurt

Primele romane ale autoarei Virginie Grimaldi (n. 1977) au fost toate bestselleruri (Prima zi din restul vieții mele, O să-nțelegi când o să fii mai mare, Parfumul fericirii e mai puternic în ploaie, Era și timpul să aprind iar stelele). În 2018, ocupa locul 6 în Top 10 al romancierilor francezi care au vândut cele mai multe cărți în Franța.

„Autoarea captează mai bine decât oricine sentimentele, temerile, speranțele și experiențele oamenilor, pe care le transcrie cu eleganță și tandrețe în cărțile sale.“ (ELLE)

Friedrich Dürrenmatt (1921‑1990), dramaturg și prozator elvețian, este, fără îndoială, unul dintre cei mai importanți autori de limbă germană de după cel de‑al Doilea Război Mondial. Faima sa a depășit repede granițele Elveției și, odată cu piesa Vizita bătrânei doamne, pe cele ale Europei, ajungând, în cele din urmă, și la Hollywood, unde două dintre textele sale au fost ecranizate (cu Ingrid Bergman, Anthony Quinn și, respectiv, Jack Nicholson în rolurile principale). Dürrenmatt este laureat a numeroase premii literare, între care și prestigiosul Georg‑Büchner‑Preis (1986).

Volumul de faţă cuprinde trei piese de teatru reprezentative ale dramaturgului elveţian: Romulus cel MareVizita bătrânei doamne şi Fizicienii. Faptul că ele sunt prezentate de autor drept „comedii“ nu trebuie să-l inducă în eroare pe cititor: teatrul dürrenmattian este clădit pe îmbinarea dintre tragic şi comic, dintre paradoxal şi grotesc, propunându-şi parcă să ne arate că cea mai îngrozitoare turnură posibilă a unei situaţii este, de cele mai multe ori, şi cea mai plauzibilă.

Mai multe informații
EdituraUnivers
Colecție Unicorn
Ediția cărții a VII-a
ISBN 9789733413431
Traducător Aurel Budeanu, H.R. Radian
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRomulus cel Mare
Rating-ul tău