Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari

în stoc
SKU
a249049
49.00 LEI
Pe scurt

Ilustrații de Andrei Tache

Roșcată-ca-Arama este o mamă-șoricar cu șapte pui. Toți pleacă în lume, dar au grijă să se întoarcă în fiecare an la reuniunea de familie. În mod ciudat, unul dintre pui întârzie. Nimeni nu știe unde a călătorit Trigon! Copii, îl găsiți voi pe enigmaticul șoricar?

Mai multe informații
EdituraFrontiera
ISBN 9786068986449
Număr de pagini 64
Formatul cărţii 23 x 21.5 cm
Tip copertă cartonată
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRoșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari
Rating-ul tău

Ilustrații de Andrei Tache

Roșcată-ca-Arama este mama a șapte pui de șoricar: Sugiuc, Croc, Trigon, Morcovel, Nisipica, Săbiuța și Nasulina. Așa cum se întâmplă la căței, puii sunt dați spre adopție – toți, cu excepția Nasulinei, care rămâne cu mama. Cu toții se reunesc o dată pe an (pe 31 februarie!) și își povestesc aventurile.

Roșcată-ca-Arama
(asta e mama)
a născut, într-o zi, șapte pui
în toate nuanțele, de la negru la gălbui;
de fapt, patru căței și trei cățelușe,
care de care mai jucăuși și mai jucăușe.
Sugiuc (e de culoarea dulcelui cu-același nume);
Croc (are colții cei mai ascuțiți din lume);
Trigon (capul lui e un triunghi isoscel);
Morcovel (e portocaliu și al patrulea cățel);
Nisipica (e, firește, ca nisipul la culoare);
Săbiuța (are o coadă amenințătoare);
Nasulina (are cel mai lung bot
și și-l bagă în toate și peste tot).

La reuniunea anuală întârzie Trigon, a cărui dispariție este o adevărată enigmă. Copii, aflați voi unde a dispărut Trigon? Am avut grijă să vă lăsăm câteva indicii în poveste!

Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari este unul dintre marile poeme pentru copii ale Ninei Cassian, alături de Povestea a doi pui de tigru, numiți Ninigra și Aligru. 

Nina Cassian este una dintre cele mai cunoscute scriitoare române și un artist cu multiple talente. A compus muzică, a scris poezie, literatură pentru copii și eseuri, a tradus din mai multe limbi și a fost inventatoarea unei limbi poetice noi, limba spargă.

Andrei Tache este arhitect și grafician, călător printr-o multitudine de mijloace expresive, de la poezie la ceramică. Acest volum de Nina Cassian este primul exercițiu mai amplu în domeniul ilustrației de carte. Stilul fluid pe care îl dezvoltă pe frontiera dintre figurativ și simbol folosește linii moi și culori vesele, ascunzând în același timp detalii cu subtext și secvențe de umor. Alte proiecte editoriale la care a colaborat: Povestea cu lupul (Ed. Frontiera), Marea lume mică (Ed. ACS).