Rostogol iluzionist (#4)

în stoc
SKU
a219659
Preț special 28.78 LEI Preț standard 38.38 LEI
Pe scurt

Lavinia Braniște s-a născut în 1983 la Brăila, unde, după lungi peregrinări prin alte locuri, a ajuns să locuiască și în prezent. Scrie poezii, proză scurtă, romane și literatură pentru copii.

 

"Am crescut cu poveştile bunicului, care îmi mai făcea şi jucării de carton şi zmeie colorate, pe care mi le înălţa pe calea ferată – „la linie“. Tot cu bunicul intram în pepiniera de la linie pe sub un gard de sârmă şi culegeam iarbă pentru găini şi păpădii galbene pentru mama. Cu bunica tundeam scaieţi şi-i puneam pe casă de Rusalii şi a doua zi ne uitam să vedem cui i-a crescut mai mult norocul.

Cărţile pentru copii au venit peste mine dintr-o întâmplare, după o pauză de douăzeci de ani, timp în care am schimbat joburi și chirii și m-am învăţat să trăiesc singură. Scriu pentru că-mi place să scriu. Și am avut nevoie de douăzeci de ani ca s-o spun fără jenă.“ - Lavinia Braniște

După atâtea peripeții din care a scăpat cu codița roz nevătămată, ai zice că porcușorul nostru s-ar bucura de puțină tihnă în grădina lui. Da’ de unde! Bursucul Ulric îl roagă să-l ajute la biblioteca părăsită din sat, iar Rostogol descoperă o carte de iluzionism care-i ia ochii. De aici și până la marele plan pentru salvarea bibliotecii nu mai e decât un pas: vor organiza un spectacol de magie cu care să strângă bani pentru reparații.

Toată lumea vrea să participe, dar nu-i așa ușor, căci iepurele alb, fiind cam dolofan, abia încape în joben, vulpoiul Socott face ifose, de teamă să nu-și șifoneze reputația, cârtița Șobo visează să ronțăie lalele și nimeni nu se încumetă la numărul tăierii asistentului în două. Vai și amar! Și, colac peste purcel, mai pierd și jobenul magic!

Mai multe informații
EdituraArt
Colecție Vlad si cartea cu genius
ISBN 9786067889697
Număr de pagini 112
Formatul cărţii 18 x 25 cm
Tip copertă cartonata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRostogol iluzionist (#4)
Rating-ul tău