Rosu ca sangele

Epuizat din stoc
SKU
C215098
Preț special 22.01 LEI Preț standard 29.34 LEI
Pe scurt

Un thriller pentru adolescenti. Un succes international.


Citeste primul volum al trilogiei Alba-ca-Zapada!

E cea mai grea iarna din ultimii ani; strazile din Tampere, Finlanda, sunt inghetate si acoperite de zapada. Si nimic nu contrasteaza mai tare cu albul zapezii decat sangele. Lumikki Andersson, o adolescenta in varsta de 17 ani, locuieste singura si urmeaza cursurile unui liceu de arte. Si-a facut o regula din a nu se implica in lucruri ce nu o privesc. Totusi, aceasta regula este pusa la incercare in ziua in care Lumikki gaseste bancnote patate de sange in camera obscura a liceului. Dandu-si seama ca trei elevi de la liceul sau au un amestec in acest incident, Lumikki se trezeste prinsa in hatisul unei afaceri internationale cu droguri. Viata ii este pusa in pericol. Acum si adolescentii au o Lisbeth Salander a lor!


Lumikki Andersson, eroina trilogiei Alba-ca-Zapada, a invatat sa se apere singura si sa nu aiba incredere in nimeni. E un lup singuratic si o supravietuitoare. A fost agresata brutal la scoala, iar acum s-a mutat in Tampere, unde locuieste singura. Lumikki e inteligenta, sarcastica, are o anume duritate si ii place solitudinea. De asemenea, ii place sa se lupte corp la corp, sa inoate in apa inghetata, sa alerge si sa viziteze galerii de arta. A hotarat ca nu mai vrea sa-i fie niciodata frica de nimic.


Rosu ca sangele da startul unei aventuri provocatoare, alaturi de Lumikki, o eroina care calca pe urmele Larei Croft. --Keskisuomalainen


Romanul Sallei Simukka te prinde in stransoare ca iarna siberiana. --www.goodreads.com


Romanele acestei foarte talentate scriitoare finlandeze, Salla Simukka, au fost o revelatie pentru mine. Lumikki Andersson, eroina curajoasa a trilogiei, ne poarta intr-o calatorie plina de evenimente neasteptate, care ne incanta si ne infioara deopotriva. -- Emily Thomas, editor, Hot Key Books


Salla Simukka (n. 1981) este autoarea succesului international Alba-ca-Zapada, in curs de publicare in 35 de tari. De asemenea, este traducatoare si o autoare experimentata de literatura pentru adolescenti. Simukka semneaza in mod regulat recenzii la carti in cotidiene si saptamanale si este editor asociat la o publicatie literara pentru tineri, Lukufiilis. In ianuarie 2013, pentru romanele sale Jäljellä si Toisaalla, Salla Simukka a fost recompensata cu Topelius Prize, cel mai prestigios premiu finlandez acordat autorilor de literatura pentru copii si adolescenti.

Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Fiction Connection
ISBN 978-973-707-878-0
Traducător Sigrid Crasnean
Număr de pagini 232
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă brosata
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsRosu ca sangele
Rating-ul tău