Să creștem frumos cu Matei. Cum a renunțat la gustările nesănătoase

în stoc
SKU
a221314
Preț special 23.21 LEI Preț standard 29.00 LEI
Pe scurt

Cécile Alix îi învață pe cei mici să se relaxeze, însă lucrează și cu profesori și educatori. Autoare a mai multor romane, aceasta a fost nominalizată chiar și la Premiul UNICEF pentru literatura pentru copii în 2019 pentru cartea „Șase contra unu”.

Florence Millot este psiholog și psihopedagog pentru copii, fiind specializată în gestionarea emoțiilor în familie. Aceasta susține în mod regulat conferințe și ateliere, în special în creșe. A scris și două cărți de specialitate pentru copii.

I-ai prins pe cei mici ronțăind gustări nesănătoase înainte de masă? Ajută-i împreună cu Matei și oferă-le sfaturile perfecte pentru a rezolva această problemă, cu ajutorul poveștilor, jocurilor de relaxare și îndrumărilor unui psiholog pentru copii!

 

Cunoaște-l pe Matei

 

Matei este un băiețel simpatic cu care vă veți întâlni în fiecare poveste din „Cum a renunțat la gustările sănătoase”. Cei mici îl vor îndrăgi din primul moment, deoarece își vor da seama că le oferă sfaturi ușoare și amuzante pentru situațiile în care s-au aflat și ei adesea: momentele în care au ronțăit pe ascuns gustări nesănătoase înainte de masă.

Comandă acum cartea ilustrată și ajută-i pe cei mici să aibă o alimentație sănătoasă!

 

Cum îi ajută pe cei mici

 

·        Își dau seama că pot discuta cu părinții lor de fiecare dată când nu știu să gestioneze o situație din viața lor;

·        Învață diferențele dintre alimentația sănătoasă și mâncatul nesănătos de la o vârstă fragedă;

·        Deprind obiceiuri sănătoase care îi vor ajuta toată viața.

 

Să creștem frumos cu Matei

De la mâncatul nesănătos la mâncatul sănătos

 

MÂNCATUL NESĂNĂTOS

 

Matei mănâncă pe furiș ciocolată, chipsuri și bomboane înainte de masă. Începe să-l doară burtica pentru că a mâncat cu lăcomie, însă părinții îl învață să ceară o gustare sănătoasă atunci când îi este foame.

 

MÂNCATUL SĂNĂTOS

Matei și colegii lui au grijă de o grădină cu legume. Atunci când cresc suficient, copiii le culeg și le ronțăie cu poftă. Matei face frigărui cu roșioare și e mândru că le-a pregătit masa colegilor.

 

Cum te ajută pe tine ca părinte

 

·        Te învață cum să le explici copiilor pe înțelesul lor de ce este important să aibă o alimentație sănătoasă și care sunt efectele negative ale mâncatului nesănătos și, mai ales, de ce să nu fie lacomi;

·      Îți oferă instrumentele perfecte pentru a-i învăța pe copii să aleagă gustările sănătoase în detrimentul celor nesănătoase;

·        Te apropie de cei mici și te transformă în prima persoană la care vor apela când vor fi speriați de diferite situații sau probleme.

 

Sfatul psihologului

Sfaturile specializate oferite de psihologul pentru copii, Florence Millot, îi ajută pe părinți să perceapă fricile și problemele celor mici din perspectiva copiilor lor, astfel putând să îi ajute pe cei mici în rezolvarea acestora.

 

Activități practice

Cele două cărți prezintă la sfârșit exerciții de relaxare perfecte pentru o digestie mai bună după masă sau după gustare. Exercițiile prezente după fiecare poveste sunt ușoare, putând fi realizate de toți copiii împreună cu părinții lor sau chiar și singuri.

Mai multe informații
EdituraBookzone
ISBN 9786069700556
Număr de pagini 32
Formatul cărţii 18 x 23 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSă creștem frumos cu Matei. Cum a renunțat la gustările nesănătoase
Rating-ul tău