Scrisoare către Ceaușescu

Epuizat din stoc
SKU
a229040
51.82 LEI
Pe scurt

CHRIS CANDER a absolvit Honors College, University of Houston, în orașul în care a crescut și unde trăiește în prezent, împreună cu soțul, fiica și fiul ei. De șapte ani este writer-in-residence pentru programul Writers in the Schools din Houston. Face parte din comitetul consultativ Inprint și administrează mai multe biblioteci din comunitatea ei, în cadrul mișcării Little Free Library. A debutat cu romanul 11 Stories (2013), care a câștigat Independent Publisher Gold Medal la secțiunea Popular Fiction și a fost finalist la USA Best Book Awards – General Fiction 2014. Al doilea ei roman, Whisper Hollow (2015), a fost inclus pe lista lungă pentru Great Santini Fiction Prize de către Southern Independent Booksellers Alliance și a fost nominalizat pentru Kirkus Prize – Fiction 2015. În 2019 îi apare romanul Greutatea unui pian (The Weight of a Piano; Humanitas Fiction, 2021), publicat în peste cincisprezece țări, ajuns bestseller USA Today și inclus de American Booksellers Association în Indie Next Great Reads List și November 2019 Indie Next List Now. Un nou roman care-i poartă semnătura, A Gracious Neighbor, este anunțat pentru 2022. Chris Cander a scris și o carte pentru copii, The Word Burglar, care a câștigat, în 2014, Moonbeam Children’s Book Award (argint).

Inspirat dintr-o poveste reală, romanul de debut al lui George Burcea începe cu drama Mariei Drumeș, mamă a patru copii și victimă a violenței domestice în cumpliții ani ai comunismului, unde strigătele ei de ajutor nu sunt auzite de nimeni. În momentul în care constată că viețile lor sunt puse în pericol, se hotărăște să fugă, însă se lovește de o nouă serie de nenorociri: boala unuia dintre copii, dispariția altuia, o cădere nervoasă care se lasă cu o internare și mai ales greutatea de a-și găsi un loc de muncă, fără șantaje sexuale. Ajunsă la capătul puterilor, Maria riscă totul și decide să-i scrie o scrisoare lui Ceaușescu, văzându-l ca singura soluție de a se pune pe picioare și a avea grijă de familia ei.

În a doua parte a cărții, ne vorbește fiul său, Alex, care crește într-un sat uitat de lume numai cu bunicii săi, îndrăznind să viseze să termine liceul la oraș, deși ai lui îi stabiliseră alte planuri. Și el este nevoit să fugă de acasă, trăiește o perioadă lungă în condiții mizere, la limita supraviețuirii, iar un personaj parcă pus în calea lui de Dumnezeu îi dezvăluie tainele marinăriei. La câțiva ani de aici, este pe punctul de a se îneca într-un naufragiu, ca mai apoi să ajungă din întâmplare la un casting și astfel să înceapă o carieră promițătoare de actor, unde cunoaște repede celebritatea, dar este și bântuit de fantomele trecutului său.

Mai multe informații
EdituraHyperliteratura
Colecție Panda
Ediția cărții II
ISBN 9786069671177
Traducător Domnica Drumea
Număr de pagini 408
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsScrisoare către Ceaușescu
Rating-ul tău