Scrisoare către un prieten și înapoi către țară. Un manifest

în stoc
SKU
a197060
24.00 LEI
Pe scurt

Ruxandra Cesereanu este poetă, prozatoare, eseistă. A publicat peste 20 de cărți, câteva dintre ele au fost traduse în limbile engleză, italiană, maghiară. În cadrul Phantasma - Centrul de Cercetare a Imaginarului de la Cluj-Napoca, coordonează ateliere experimentale și tabere de scriere creatoare de poezie, proză și scenariu de film. Este profesor de literatură comparată la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca și redactor-șef la revista de cultură Steaua.

„Ruxandra Cesereanu intonează în acest remarcabil poem <>, în care se rotesc, însă, imagini emblematice ale Țării dintotdeauna, <>. O face cu forța tulburătoare a disperării și cu puterea biciuitoare a speranței sale evanghelice, menită să-i trezească <>.”

Sanda Cordoș

„Un poem splendid, politic în cel mai nobil & mai pur sens al cuvântului.

Mă bucur mult că literatura noastră reușește să recupereze și continentul ăsta – și că Ruxandra Cesereanu e unul dintre cei puțini care o fac atât de exemplar.”

Radu Vancu

„Manifestul Ruxandrei Cesereanu e o elegie pentru o epocă, un timp murdar dar și fioros – timpul în care omenirea își predă zdrențele mașinilor cu ochi perfecți și dinți computerizați.”

Andrei Codrescu

Mai multe informații
EdituraParalela 45
Colecție Biblioteca romaneasca
ISBN 9789734729722
Număr de pagini 72
Formatul cărţii 14.5 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsScrisoare către un prieten și înapoi către țară. Un manifest
Rating-ul tău