Secretele familiei Cabrelli

în stoc
SKU
a264017
Preț special 44.93 LEI Preț standard 59.90 LEI
Pe scurt
Un roman remarcabil si captivant despre trei generatii de artizani toscani care impartasesc un trecut uimitor! Bestseller New York Times! Matelda, conducatoarea familiei Cabrelli, a fost intotdeauna directa si incapatanata. Ajunsa la apusul vietii, s-a hotarat sa le impartaseasca celor dragi adevarul tulburator despre povestile de dragoste pe care le-a trait mama ei, Domenica, mai intai cu Silvio, un prieten din copilarie, si apoi cu fermecatorul capitan scotian John Lawrie McVicars, tatal pe care Matelda nu a apucat sa il cunoasca.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Leda Bazaar
ISBN 978-606-088-379-1
Traducător Loredana Voicilă
Număr de pagini 528
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSecretele familiei Cabrelli
Rating-ul tău

Un roman remarcabil si captivant despre trei generatii de artizani toscani care impartasesc un trecut uimitor! Bestseller New York Times!

Matelda, conducatoarea familiei Cabrelli, a fost intotdeauna directa si incapatanata. Ajunsa la apusul vietii, s-a hotarat sa le impartaseasca celor dragi adevarul tulburator despre povestile de dragoste pe care le-a trait mama ei, Domenica, mai intai cu Silvio, un prieten din copilarie, si apoi cu fermecatorul capitan scotian John Lawrie McVicars, tatal pe care Matelda nu a apucat sa il cunoasca.

In trecutul indepartat, Domenica Cabrelli isi traieste viata la malul marii, in Viareggio, pana cand caminul ei iubit devine nesigur in preajma celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Asadar, tanara porneste intr-o calatorie care o va purta de pe malurile stancoase ale Marsiliei pana in mijlocul splendidelor si misticelor peisaje scotiene, pentru ca, intr-un final, sa ajunga la Glasgow, oras devenit primejdios in vremea conflagratiei, caci italo-scotienii, sau britalienii, cum li se mai spune, sunt arestati si deportati fara motiv. In tot acest timp, Domenica face cunostinta cu iubirea, pierderea si suferinta si se lupta cu chinuitorul dor de casa. Aproape o suta de ani mai tarziu, fiica ei, Matelda, si nepoata acesteia, Anina, isi pun aceleasi mari intrebari legate de viata si de mostenirea familiei, in vreme ce bunica mediteaza asupra lucrurilor pentru care merita sa lupti. Timpul Mateldei pe aceasta lume s-a scurs insa, iar povestea ei se intersecteaza si se tese laolalta cu povestile femeilor dinaintea sa in moduri neasteptate si tulburatoare, aducand familia in fata unor revelatii socante si, in cele din urma, daruindu-i iertarea. 
 
Trigiani scrie despre frumusetea Italiei, greutatile pe care le aduce cu sine razboiul, gustul savuros al retetelor culinare transmise din generatie in generatie si despre dragostea de neclintit care-i anima pe membrii aceleiasi familii. - Library Journal
 
Exista nenumarate motive pentru care ajungi sa iubesti acest roman - personajele incredibile, istoria bogata a familiei, decorul splendid -, dar primul dintre ele este felul in care povesteste Trigiani. - Bookreporter