Secretele vinului

în stoc
SKU
a221191
43.00 LEI
Pe scurt

Alexandra Christo este o autoare britanică ale cărei personaje sunt întodeauna mai amuzante și mai periculoase decât ea. A început să scrie la patru ani, după ce educatoarea i-a spus că nu poate fi zână, și refuză să-și țină în frâu imaginația. În prezent locuiește în Hertfordshire, înconjurată de prea multe cărți. Este autoarea romanului Să ucizi un regat, bestseller internațional, și a duologiei Into the Crooked Place.

De la cabaretele pline de plăceri interzise până la pivnițele Joséphinei, vinul se face complicele sutelor de istorii mici care se joacă în umbra celei mari. Parcurgând Quebecul, Malta, Portugalia, Caucazul etc., în voia războaielor și expedițiilor îndepărtate, Yves Bercé, profesor la Sorbona, se transformă într-un povestitor entuziast a tot ce înseamnă sarea istoriei vinului.
(Isabelle de Montvert-Chaussy)

Cum își promovau, odinioară, papii din Avignon podgoriile Côtes du Rhône? De ce pivnița Împărătesei Joséphine conținea atât de multe vinuri de Médoc? Vinurile produse în străinătate, precum cele din Insulele Canare, venerate de George Washington, sau cele din Caucaz, atât de lăudate de Alexandre Dumas, erau, oare, apreciate și în Franța?
Vinul este și o poveste despre peisaje, pământuri și soare, despre călătorii intercontinentale, legănări pe mare, căi navigabile interioare și transport de butoaie pe drumuri pietroase. Yves-Marie Bercé ne învață că și gustul este o chestiune de modă, care se transformă în funcție de politici și rivalități între puteri. Secretele vinului se dezvăluie în cele din urmă la masa regilor și în atmosfera cabaretelor, de la Londra la Paris, din porturile din Boston până la Buenos Aires.
(Librairie Vuibert)

Din tavernele din Evul Mediu până la cabaretele din perioada Belle Epoque, trecând prin frățiile bahice din secolul al XVII-lea, o istorie a lumii vinului și a consumatorilor săi.

Mai multe informații
EdituraCartea Romaneasca Educational
Colecție Storia Young Adult
Ediția cărții II
ISBN 9786060570851
Traducător Iulia Dromereschi
Număr de pagini 256
Formatul cărţii 14 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSecretele vinului
Rating-ul tău