Secretul ciocârliei

în stoc
SKU
a249412
Preț special 39.21 LEI Preț standard 49.00 LEI
Pe scurt
„Povestea Ciocârliei” readuce la viață o parte mai puțin cunoscută a istoriei celui de-al Doilea Război Mondial: convoaiele arctice care au aprovizionat Uniunea Sovietică în timpul conflictului. Călătoria care purta navele britanice la Lacul Ewe la Murmansk prin apele înghețate și imprevizibile a făcut mii de victime și a fost numită de Winston Churchill: „Cea mai periculoasă călătorie din lume”. Romanul Fionei Valpy spune povestea celor care au pierit, dar și a celor care au rămas acasă așteptându-i.
Mai multe informații
EdituraBookzone
ISBN 9786069639924
Număr de pagini 352
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSecretul ciocârliei
Rating-ul tău

Scoția, Lacul Ewe, 1940. În ciuda războiului, diferențele sociale sunt încă puternice în micul sat de munte de pe malul Lacului Ewe și amenință să îi despartă pe doi tineri îndrăgostiți: Flora, fiica îngrijitorului domeniului de vânătoare, și Alec, fiul moșierului, cel mai puternic om din regiune.

Însă, când Marina Regală stabilește în sat o bază militară pentru convoaiele arctice, viața în această comunitate extrem de strânsă se schimbă pentru totdeauna. Tensiunile dintre cele două familii cresc, iar, pentru Flora și Alec, orice șansă la iubire și fericire pare sortită să piară printre valurile înghețate ale Lacului Ewe.

Câteva decenii mai târziu, fiica Florei, cântăreața Lexie Gordon, este forțată să se întoarcă în sat, în cabana în care își petrecuse copilăriaPe măsură ce reconstruiește bucată cu bucată povestea părinților ei, trecutul îi dezvăluie sacrificiile devastatoare pe care generațiile anterioare le făcuseră în numele său.

Povestea Ciocârliei readuce la viață o parte mai puțin cunoscută a istoriei celui de-al Doilea Război Mondial: convoaiele arctice care au aprovizionat Uniunea Sovietică în timpul conflictului. Călătoria care purta navele britanice la Lacul Ewe la Murmansk prin apele înghețate și imprevizibile a făcut mii de victime și a fost numită de Winston Churchill: Cea mai periculoasă călătorie din lume.Romanul Fionei Valpy spune povestea celor care au pierit, dar și a celor care au rămas acasă așteptându-i.