Secretul fetelor din pod

în stoc
SKU
a268215
57.50 LEI
Pe scurt
Un roman memorabil despre teroarea războiului și puterea dragostei. O ficțiune istorică din Al Doilea Război Mondial care nu are loc într-un lagăr de concentrare. Acțiunea ne poartă prin toată Germania, în pragul pierderii războiului, sub bombardamentele crâncene ale Aliaților.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Fiction
ISBN 9786060884590
Traducător Dorina Tătăran
Număr de pagini 400
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSecretul fetelor din pod
Rating-ul tău

O poveste plină de profunzime despre credința oarbă, loialitatea față de familie și despre modul în care dragostea îl face pe un bărbat să-și pună la îndoială orice crez de până atunci.

Max Wolff este unul dintre soldații de nădejde ai Reichului, forțat acum să se întoarcă acasă, în Kallenheim, după o rană teribilă la cap. Descoperă astfel că mama lui adăpostește în podul casei două surori evreice, fugite din Berlin, lucru care îl revoltă la culme.

Fapta miloasă a mamei lui este în viziunea fiului o trădare abjectă a tot ceea ce reprezintă el. Max și-a dedicat viața nazismului, luptând pentru a șterge rușinea adusă familiei de tatăl său, un pastor care s-a opus fățiș regimului lui Hitler și a plătit cu viața pentru asta. Ca atare, tânărul soldat consideră că este de datoria lui să le predea Gestapoului pe cele două tinere. Dar el ezită și, pe zi ce trece, îi vine tot mai greu să-și ducă planul la îndeplinire. În schimb, începe să le cunoască pe fete, ba chiar să se îndrăgostească de una dintre ele, abandonând orice dogmă aberantă.

Când bombardierele Aliaților apar pe cerul Germaniei, Max trebuie să se confrunte cu brutalitatea războiului pentru a apăra vieți prețioase într-un șir de aventuri care ne poartă de la Köln la Dresda, în ultimele luni ale celui de-Al Doilea Război Mondial. Dar cu ce preț?

„O ficțiune istorică din Al Doilea Război Mondial care nu are loc într-un lagăr de concentrare. Acțiunea ne poartă prin toată Germania, în pragul pierderii războiului, sub bombardamentele crâncene ale Aliaților. O poveste despre modul în care oamenii se pot schimba dacă ajung să îi cunoască pe ceilalți și pe ei înșiși cu adevărat. Dialogul dintre Max și Lola devine din ce în ce mai dens, mustind de trăiri și revelații, pe măsură ce înaintăm în text. Mi-a plăcut această privire proaspătă asupra unei părți a războiului pe care nu o regăsim de obicei descrisă în romanele de acest gen.” Recenzie cititor goodreads.com

 „Autorul menține ritmul și ten­siunea pe tot parcursul cărții, astfel încât, pagină după pagină, asistăm cu sufletul la gură la eve­nimente teribile. Tensiunea crește atunci când personajele se con­fruntă cu situații de neimaginat pentru a supraviețui bombarda­mentelor necontenite ale Aliaților, apoi Armatei Roșii, care avansează pe teritoriul german, sau frigu­lui necruțător. Cititorul vede prin ochii personajelor un Köln distrus de bombe în numai câteva ore. Secretul fetelor din pod este unul dintre cele mai bune romane ale lui Marius Gabriel și o ficțiune isto­rică remarcabilă despre Al Doilea Război Mondial.” historicalnovelsociety.org