Secretul jurnalului de la Kiev

în stoc
SKU
a263169
47.00 LEI
Pe scurt
Cum supravietuiesti cand viata... valoreaza mai putin decat o mana de grau? In anii 1930, activistii lui Stalin strabateau Uniunea Sovietica slavind maretia agriculturii colective. Era primul pas spre ceea ce a creat o foamete produsa de om care, in Ucraina, a luat aproape 4 milioane de vieti. Inspirata de o istorie pe care lumea a uitat-o, iar guvernul rus o neaga, Erin Litteken resusciteaza povestea lor.
Mai multe informații
EdituraUnivers
ISBN 978-973-341-555-8
Traducător Carmen Scarlet
Număr de pagini 416
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSecretul jurnalului de la Kiev
Rating-ul tău
Cum supravietuiesti cand viata... valoreaza mai putin decat o mana de grau?
 
In anii 1930, activistii lui Stalin strabateau Uniunea Sovietica slavind maretia agriculturii colective. Era primul pas spre ceea ce a creat o foamete produsa de om care, in Ucraina, a luat aproape 4 milioane de vieti. Inspirata de o istorie pe care lumea a uitat-o, iar guvernul rus o neaga, Erin Litteken resusciteaza povestea lor.
In 1929, Katia are 16 ani, este inconjurata de membrii familiei si indragostita de baiatul din vecini. Cand activistii lui Stalin sosesc in satul ei, exercita doar o presiune moderata asupra oamenilor ca sa se inscrie in colectiva. Dar curand unii vecini dispar, cei care se pronunta impotriva colectivizarii nu mai sunt vazuti niciodata si nesiguranta creste de la o zi la alta.
 
Rezistenta are un pret si, pe masura ce foametea disperata cuprinde in ghearele ei zona rurala, supravietuirea pare mai mult un vis decat o posibilitate. Dar, chiar si in cele mai intunecate vremuri, iubirea nu-si slabeste chemarea.
 
Saptezeci de ani mai tarziu, o tanara vaduva descopera jurnalul bunicii ei, cel care va dezvalui secretele demult ingropate din trecutul incarcat al familiei ei.
 
Este o poveste despre rezilienta spiritului uman, despre dragostea care ne ajuta sa trecem prin cele mai grele ore ale vietii noastre si despre adevarata oroare a ceea ce s-a intamplat in timpul Holodomor-ului.
 
Nu mi-am inchipuit niciodata ca publicarea romanului meu despre o oprimare din trecut a poporului ucrainean va coincide cu o alta tragedie atat de asemanatoare. - Erin Litteken