Selecţie din opera unui maestru al terapiei şi al povestirii

în stoc
SKU
C203599
Preț special 51.74 LEI Preț standard 69.00 LEI
Pe scurt

Irvin D. Yalom este unul dintre cei mai cunos­cuţi psihoterapeuţi contemporani. Profesor emerit de psihiatrie la Universitatea Stanford şi prozator plin de farmec, a mai fost tradus la Editura Trei cu titlurile: Călăul dragosteiTratat de psihoterapie de grupCu fiecare zi mai aproape şi Psihoterapia existenţială.

Celebrul psihoterapeut şi romancier Irvin D. Yalom reuneşte în această antologie viniete pline de culoare, modele teoretice ale terapiei de grup şi ale celei existenţiale, comentarii pe marginea unor pasaje literare clasice, precum şi fragmente din romanele sale Plânsul lui Nietzsche şi Minciuni pe canapea. Pariul faimosului psihiatru american este să cuce­rească cititorii de ficţiune cu intuiţiile sale psihologice aplicate scrierilor unui Hemingway sau Nietzsche, dar şi să trezească interesul practicieni­lor faţă de relevanţa naraţiunii în procesul terapeutic (aşa cum se vede din ineditul jurnal de terapie Cu fiecare zi mai aproape).
Cititorii pot urmări o carieră de peste 30 de ani de-a lungul unor pasaje din cărţi consacrate, la care se adaugă o serie de eseuri şi comentarii care pun opera lui Yalom în context şi subliniază relaţiile nebănuite dintre ficţiune şi psihoterapie. Indiferent de gen – academic sau romanesc –, Yalom scrie într-un stil clar şi plin de vervă, observându-şi personajele prin lentila psihoterapeutică, sensibilă la grijile fundamentale ale omu­lui, dar şi la graniţa veşnic schimbătoare dintre realitate şi imaginaţie.

Mai multe informații
EdituraTrei
Colecție Psihologie-Psihoterapie
ISBN 9789737077066
Traducător ***
Număr de pagini 392
Formatul cărţii 16.5 x 23.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSelecţie din opera unui maestru al terapiei şi al povestirii
Rating-ul tău