Semnalul si zgomotul. De ce atat de multe predictii dau gres - pe cand altele reusesc

în stoc
SKU
C215001
72.25 LEI
Pe scurt

Fiintele umane trebuie sa faca planuri si sa conceapa strategii de viitor. Pe masura ce ritmul vietii noastre devine tot mai rapid, trebuie s-o facem tot mai des si mai iute. Dar sunt predictiile noastre bune la ceva? Exista sperante de imbunatatire? 

In Semnalul si zgomotulNate Silver examineaza lumea predictiei, cercetand modul in care putem sa distingem un semnal autentic intr-un univers de date pline de zgomot, mereu mai numeroase. Multe predictii dau gres, adeseori cu mari costuri sociale, intrucat cei mai multi dintre noi avem o intelegere precara a probabilitatii si incertitudinii. Suntem programati sa detectam un semnal si confundam predictiile mai sigure de ele cu cele de sporita acuratete. Dar increderea excesiva este frecvent cauza esecului. Daca modul in care apreciem incertitudinea se perfectioneaza, predictiile noastre pot deveni si ele mai precise. Acesta este paradoxul predictiei: cu cat privim cu mai multa modestie capacitatea noastra de a emite predictii – si cu cat suntem mai dornici sa invatam din propriile greseli – cu atat mai mult putem sa transformam informatia in cunoastere si datele in previziune. 

Mai multe informații
EdituraPublica
ISBN 978-606-8360-58-4
Traducător Dan Craciun
Număr de pagini 776
Formatul cărţii 14.5x20.5 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2013
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSemnalul si zgomotul. De ce atat de multe predictii dau gres - pe cand altele reusesc
Rating-ul tău