Sere calde. Interior

în stoc
SKU
a255178
19.90 LEI
Pe scurt
Pentru prima data in limba romana – volumul de debut poetic si o geniala piesa de teatru ale poetului belgian simbolist caruia i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatura. Maeterlinck e una din vechile mele iubiri poetice, una dintre cele decisive. Poemele in vers liber din „Sere calde“, eliberate de constrangeri formale, au dat astfel cale libera spre o ciudata primitivitate si obscuritate. Era prima data cand, inima mea, pana atunci mai apropiata de suprarealism si de dicteul automat, a simtit o boare calda (Duceti-va prin ungherele cele mai calde… e indemnul repetat al poetului), o determinare de a se ocupa nu atat de cuvinte si de hazardul care le regiza punerea in pagina, ci mai curand de misterul destinului care insufleteste unicitatea noastra pe pamant. (Constantin Abaluta)
Mai multe informații
EdituraCartex
Colecție Clasicii literaturii universale
ISBN 978-606-960-450-2
Traducător Constantin Abaluta
Număr de pagini 112
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSere calde. Interior
Rating-ul tău

Pentru prima data in limba romana – volumul de debut poetic si o geniala piesa de teatru ale poetului belgian simbolist caruia i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Literatura.

Maeterlinck e una din vechile mele iubiri poetice, una dintre cele decisive. Poemele in vers liber din „Sere calde“, eliberate de constrangeri formale, au dat astfel cale libera spre o ciudata primitivitate si obscuritate. Era prima data cand, inima mea, pana atunci mai apropiata de suprarealism si de dicteul automat, a simtit o boare calda (Duceti-va prin ungherele cele mai calde… e indemnul repetat al poetului), o determinare de a se ocupa nu atat de cuvinte si de hazardul care le regiza punerea in pagina, ci mai curand de misterul destinului care insufleteste unicitatea noastra pe pamant. (Constantin Abaluta)