Sevraj

în stoc
SKU
a247466
34.95 LEI
Pe scurt
Imaginați-vă că Sam Spade și Philip Marlowe intră în cafeneaua lui Rick din Casablanca și-i spun: „Rick, hai cu noi să găsim șoimul maltez!”. Așa ar putea începe Sevraj, o carte care îl are ca protagonist pe Paul Coriolan, un detectiv sărac și lipsit de perspective. Fără clienți de ceva vreme și lâncezind într-o atmosferă anostă, primește pe neașteptate un telefon care îi va schimba viața. Povestea clientului pare plauzibilă, iar onorariul consistent, astfel încât Paul acceptă misiunea de a fura un obiect mistic. Totul pare să meargă conform planului, însă detectivului i se cam încurcă socotelile atunci când înțelege că nu i s-a spus întregul adevăr. Totuși, ceea ce îl împinge în abis nu e doar asta. Paul își dă seama prea târziu că altceva l-a atras în tot acest hățiș… Un roman care se citește cu sufletul la gură, pe parcursul căruia provocările pândesc la tot pasul.
Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Ego. Proza
ISBN 9789734691395
Număr de pagini 224
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSevraj
Rating-ul tău

Imaginați-vă că Sam Spade și Philip Marlowe intră în cafeneaua lui Rick din Casablanca și-i spun: „Rick, hai cu noi să găsim șoimul maltez!”. Așa ar putea începe Sevraj, o carte care îl are ca protagonist pe Paul Coriolan, un detectiv sărac și lipsit de perspective. Fără clienți de ceva vreme și lâncezind într-o atmosferă anostă, primește pe neașteptate un telefon care îi va schimba viața. Povestea clientului pare plauzibilă, iar onorariul consistent, astfel încât Paul acceptă misiunea de a fura un obiect mistic. Totul pare să meargă conform planului, însă detectivului i se cam încurcă socotelile atunci când înțelege că nu i s-a spus întregul adevăr. Totuși, ceea ce îl împinge în abis nu e doar asta. Paul își dă seama prea târziu că altceva l-a atras în tot acest hățiș… Un roman care se citește cu sufletul la gură, pe parcursul căruia provocările pândesc la tot pasul.

 

Liviu Surugiu (n. 1969) scriitor și scenarist, a debutat în 1994 în Jurnalul SF, publicând apoi în revistele SuperNova, Curierul Național, Gazeta SF, Argos, Nautilus, CPSF, CPSFA-Nemira, Ficțiuni, ZIN, CSF, Helion, precum și în peste zece antologii. Una dintre cele mai mari realizări ale sale este selecționarea povestirii The Choice (apărută în revista Galaxy's Edge, SUA, 2020) spre a fi dusă de NASA într-o capsulă a timpului pe Lună în cadrul misiunii Artemis (2025). Pe Pământ, a publicat în cele mai importante reviste din SUA, Anglia, FranțaItaliaSpania, GermaniaIndiaUngariaPeruEstonia și Ecuador și a primit 43 de premii literare naționale și internaționale (între care ”Writers of The Future – Hollywood” și ”HBO – Screenplay Contest”). De același autor, la Editura Polirom a mai apărut în 2021 volumul Fata de pe Drumul Mătăsii (Premiul pentru cel mai bun volum de proză scurtă al anului, Romcon 2022).