Sexualitatea. O perspectiva neconventionala

în stoc
SKU
a269169
149.90 LEI
Pe scurt

Lucrarea de fata se adreseaza profesionistilor din domeniul medical, in special endocrinologilor, dar promite sa fie o lectura captivanta si pentru publicul larg. In filele sale, cititorii vor descoperi o varietate de informatii privind sexualitatea, de la dimensiunile capatate de-a lungul istoriei si evolutiei speciei umane, pana la rolul jucat de hormoni in organism si patologiile aferente.

Conceput intr-o formula mixta, care imbina datele de specialitate extrase din cele mai importante studii clinice si paragrafele ce pot fi parcurse cu usurinta de cititorul neavizat, volumul va ofera posibilitatea de a aprofunda intelegerea sexualitatii, motorul progresului civilizatiei.

Mai multe informații
EdituraAll
ISBN 9786065876187
Număr de pagini 384
Formatul cărţii 21 x 26.5 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2024
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSexualitatea. O perspectiva neconventionala
Rating-ul tău

O lectură fascinantă despre hormoni și sexualitate

Despre puține lucrări se poate spune că reușesc să fie concomitent relevante pentru specialiști și captivante pentru publicul larg. Acest volum reunește atât date științifice de ultimă oră, extrase din studii clinice și referiri la patologii medicale, cât și informații fascinante despre artă, cultură și viața socială. 

Sunt bărbații mai predispuși la infarct din cauză că au testosteron, pe când femeile sunt protejate de estrogeni?

Au bărbații imunitatea mai scăzută, ceea ce îi predispune la infecții mai dese?

Este factorul hormonal cel care face diferența dintre speranța de viață la femei și la bărbați?

Cum este posibil ca administrarea în doze mici a estrogenilor și testosteronului la persoanele mai în vârstă să aibă efect anti-aging?

Care sunt incredibile implicații ale prezenței sau absenței dublurii cromozomului sexual X asupra vieții și evoluției femeilor și bărbaților? 

În cartea de față, experiența clinică și istoria personală a autorului se îmbină, pe cât de neașteptat, pe atât de abil, cu datele științifice și cu trimiterile istorice sau culturale. Rezultatul: o perspectivă unică și curajoasă asupra rolului sexualității în evoluția umanității. În mod surprinzător, primul capitol despre sexualitate începe cu... colesterolul, ca motor al construirii hormonilor sexuali: „Fără colesterol, nu poate exista viață”.  

Printre subiectele abordate în cele 10 ample capitole ale lucrării se numără:

  • Terapia cu testosteron
  • Menopauză, estrogen și terapiile dedicate sexului frumos
  • Homosexualitate
  • Tulburările sexualității masculine
  • Tulburările sexualității feminine
  • Legătura dintre hormoni și efortul fizic
  • Modificările hormonilor sexuali și ale sexualității în unele boli autoimune
  • Impactul virusului SARS-CoV-2 asupra sexului, hormonilor sexuali și sistemului endocrin în ansamblu
  • Sexul feminin, osteoporoza, vârstnicii și Trabecular Bone Score

Capitolul dedicat formelor atractivității și frumuseții feminine în raport cu stilul de alimentație ne oferă o incursiune uimitoare în lumea artei, urmărind reprezentările artistice ale istoriei nutriționale, de la statuetele Venus din Europa preistorică, trecând prin epoca Renașterii și ajungând la modelele contemporane și anorexice.

Dr. Dan Perețianu este medic primar endocrinolog, Doctor în științe medicale și fost Președinte al Camerei Federative a Medicilor din România. A semnat o multitudine de cărți din domeniul endocrinologiei, al imunologiei și al sexologiei, dar și o gamă largă de studii publicate în jurnale medicale prestigioase. Prin intermediul tiparului, Dr. Perețianu își dorește să scoată la lumină informații interesante și surprinzătoare despre sexualitatea umană – un subiect esențial pentru fiecare individ în parte și pentru societate în ansamblu, dar de prea multe ori considerat tabu.

Conf. Dr. Mihaela Stanciu este medic primar Endocrinologie, conferențiar la Catedra de Endocrinologie a Facultății de Medicină „Victor Papilian“ a Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Dr. Matei Pisoschi este medic primar Urologie la Spitalul CF 2 din București.