Şi am spus da. O poveste de iubire

Epuizat din stoc
SKU
HU002219/1
33.72 LEI
Pe scurt
Mănâncă, roagă-te, iubeşte şi spune da, asta e concluzia doamnei Gilbert, şi trebuie s-o credem, pentru că la început era hotărâtă să spună mai degrabă nu decât da, dar s-a gândit, a călătorit, a analizat, şi din aritmetica ei simplă, fără artificii de calcul, a doua căsătorie i-a dat cu plus.

Ne va bântui însă, după ce vom închide cartea asta cu happy end, un avertisment strecurat de autoare: căsătoria nu e un joc pentru oameni tineri.
Mănâncă, roagă-te, iubește... și mai departe?
Elizabeth Gilbert s-a căsătorit cu iubitul ei brazilian, întâlnit în Bali.

De fapt, Liz și Felipe, traumatizați amândoi de divorțurile prin care trecuseră, își juraseră să nu se căsătorească niciodată. Au fost obligați s-o facă - au fost aproape condamnați la căsnicie de autoritățile americane de frontieră - doar pentru a putea rămâne împreună pe teritoriul Statelor Unite.
La ceremonia de nuntă în cerc restrâns care s-a petrecut într-un orășel liniștit din New Jersey, Liz a spus da. A spus-o din toată inima. Dar pentru asta a trebuit să-și învingă, încetul cu încetul, enorma reticență față de căsătorie. Și a făcut-o în stilul ei: timp de aproape un an, călătorind cu Felipe prin Asia de sud-est, s-a documentat asupra căsătoriei. A încercat prin orice mijloace - lecturi, discuţii cu tot felul de oameni, apel la experiența familiei proprii - să se împace cu bătrâna instituție înainte de a-i trece încă o dată pragul.

Iar pe drum a descoperit o seamă de fapte interesante despre căsnicie, pe care le împărtăşeşte cititorilor cu hazul, inteligenţa şi compasiunea ei caracteristice. Dincolo de aceste „inserţii socio-istorice", cum le numeşte autoarea, noul memoir al lui Elizabeth Gilbert este o celebrare a iubirii, cu toate consecinţele şi complexitatea pe care dragostea adevărată, în lumea adevărată, le atrage după sine întotdeauna.

Autoarea a formulat cu simplitate, într-un interviu, concluzia noului ei volum: „Căsătoria e o stranie combinație de vis și realitate, iar noi, cuplurile, ne petrecem viața încercând să negociem granița dintre cele două. Am să spun asta, pentru ca este, cred, cea mai importantă informație din toată cartea: căsătoria nu e un joc pentru oameni tineri.“
Mai multe informații
EdituraHumanitas
Colecție Memorii/Jurnale
Ediția cărții I
ISBN 978-973-50-2901-2
Traducător Alexandra Baciu
Număr de pagini 304
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsŞi am spus da. O poveste de iubire
Rating-ul tău