Sinagoga țiganilor

în stoc
SKU
a267280
Preț special 51.74 LEI Preț standard 69.00 LEI
Pe scurt

Ben Pastor reușește cu acuratețe să pună pe hârtie stările de spirit ale comandanților și grimasele lunetiștilor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, trăite dintr-un alt punct de vedere, extrem de solitar.

Capitol din saga lui Martin Bora, enigmaticul anchetator al Germaniei naziste, acest roman polițist expune într-o anchetă dramatică situația dintre Frontul de Est, Stalingrad și Praga, în timpul asediului care a pus în genunchi mașina de război a lui Hitler și reliefează contrastul dintre libertatea de alegere și supunere, anume nucleul cel mai profund al suferinței lui Martin Bora, rupt între loialitatea dureroasă față de țara sa și disprețul față de nazism.

Mai multe informații
EdituraLebada Neagra
Colecție Green Spot
ISBN 9786069623978
Traducător Gabriela E. Dima
Număr de pagini 536
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSinagoga țiganilor
Rating-ul tău

Ben Pastor reușește cu acuratețe să pună pe hârtie stările de spirit ale comandanților și grimasele lunetiștilor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, trăite dintr-un alt punct de vedere, extrem de solitar.

Capitol din saga lui Martin Bora, enigmaticul anchetator al Germaniei naziste, acest roman polițist expune într-o anchetă dramatică situația dintre Frontul de Est, Stalingrad și Praga, în timpul asediului care a pus în genunchi mașina de război a lui Hitler și reliefează contrastul dintre libertatea de alegere și supunere, anume nucleul cel mai profund al suferinței lui Martin Bora, rupt între loialitatea dureroasă față de țara sa și disprețul față de nazism.

Ben Pastor (născută la 4 martie 1950, Roma) este pseudonimul literar al Mariei Verbena Volpi. După ce a studiat arheologia la Universitatea La Sapienza din Roma, s-a mutat în Statele Unite, unde a predat la diferite universități din Ohio, Illinois și Vermont. Este cunoscută pentru romane istorice în care abordează subiecte legate de evenimente petrecute în Roma antică și Germania celui de-Al Doilea Război Mondial. În 1999 a publicat Lumen, primul roman polițist din seria care îl are ca personaj principal pe Martin Bora, un ofițer-investigator german. Alte romane polițiste: „Il Signore delle cento ossa” (2011), „Il cielo di stagno” (2013), „Luna bugiarda” (2013), „La strada per Itaca” (2014), „Kaputt Mundi” (2015), „I piccoli fuochi” (2016), „Il morto in piazza” (2017), „La notte delle stelle cadenti” (2018), „La canzone del cavaliere” (2019), „La Venere di Salò” (2022). Temele recurente în opera ei sunt dragostea pentru antichitatea clasică și explorarea dureroasă a condiției umane în timp de război. Opera ei se caracterizează printr-o puternică influență postmodernistă, unde regulile clasice ale misterului se amestecă cu cele ale romanului istoric și psihologic. Stilul literar al lui Pastor este sofisticat și complex, probabil rezultatul pasiunii sale pentru autori precum Herman Melville, Yukio Mishima, Joseph Roth, Toni Morrison, Nikos Kazantzakis și Georges Simenon, pe lângă influența lui Raymond Chandler și Hans Hellmut Kirst. În 2018, Ben Pastor a primit Premiul Internațional Special pentru Literatură acordat de Asociația culturală „Ennio Flaiano”. În 2021, „Sinagoga țiganilor” a fost publicată în limba engleză, fiind ulterior tradusă de Luigi Sanvito.