Singură la 40 de ani: confesiunile unei nefamiliste

Epuizat din stoc
SKU
a217006
31.50 LEI
Pe scurt

Absolveam, acum aproximativ douăzeci și cinci de ani, Facultatea de Biologie cu câteva certitudini și cu foarte multe întrebări. Aflasem, în urma cursurilor de biochimie, biologie celulară, microbiologie, genetică, biofizică și multe altele, cam ce se petrece în natură și în celulele din corpul nostru, dar nu aflasem ceea ce mă interesa cel mai mult pe mine, anume ce este, în modul cel mai concret cu putință, viul din noi? Ce este acest ceva în virtutea căruia suntem conștienți, raționăm ori putem să evaluăm sentimentele și emoțiile pe care le trăim? Nu aveam nici o îndoială că toate aceste potențiale ale noastre sunt însușiri ale viului din noi, și nu ale unor substanțe chimice, oricât de complex ar fi ele structurate și împletite funcțional. Dar ce este acest viu? Poate să fie această obsesie a mea obiectul unei cercetări de laborator? În ce laborator puteam să studiez natura viului din noi? Aveam certitudinea că în nici unul, cel puțin nu într-unul din România, dar grație internetului, am avut acces la studii și informații de ultimă oră, la care nu aș fi ajuns niciodată prin muncă individuală într-un laborator de cercetare din România. Toate rezultatele experimentelor din cele mai moderne laboratoare și centre universitare ale lumii îmi stăteau la dispoziție non-stop. Le-am rumegat cu aviditate, ani la rând, zilnic, încercând să găsesc puntea dintre cele două realități. Cartea de față este rezultatul acestui efort.

Nu s-a măritat niciodată și a intrat deja în al patrulea deceniu al vieții sale. Mulți îi plâng de milă, însă este ea într-adevăr de compătimit?

 
Fericirea pe care o afișează e reală sau constituie doar o mască menită să îi ascundă așa-zisele goluri sufletești?
 
Ai invitat-o în oraș și, deși ar trebui să se simtă flatată că te-ai uitat la ea și nu la una mult mai tânără, te-a refuzat zâmbind. Nu îți vine să crezi… Află explicația în paginile acestei cărți!
 
Vrea copii cu orice preț, altfel societatea o va considera un caz pierdut. Să fie, oare, așa?
 
„Singură la 40 de ani – Confesiunile unei nefamiliste” este o lectură îndrăzneață și controversată care va aduce noi perspective asupra imaginii de „fată bătrână”, însă îi va și deranja pe posesorii de clișee…
Mai multe informații
EdituraLetras
Colecție Balcon
Ediția cărții II
ISBN 9786060711803
Traducător Mariana Alexandru
Număr de pagini 144
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
Premii Nobel 2010
Nou Default
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSingură la 40 de ani: confesiunile unei nefamiliste
Rating-ul tău