Sir Gawain și cavalerul verde

în stoc
SKU
a219910
29.99 LEI
Pe scurt

Michael Morpurgo este unul dintre cei mai indragiti autori de carti pentru copii din Marea Britanie. A scris peste o suta de carti si a castigat numeroase premii, printre care Smarties Award, Blue Peter Book Award si Whitbread Award, iar in 2006 i s-a acordat Ordinul Imperiului Britanic.

Povestile sale au fost adaptate de multe ori pentru scena sau pentru micul ecran, iar intre 2003 si 2005 a fost Children Laureate, rol care l-a purtat prin toata Marea Britanie ca sa le inspire copiilor bucuria de a citi povesti.

In 2017 a castigat pentru a patra oara premiul cel mare la Children’s Book Award pentru romanul Un vultur in zapada, stabilind un nou record.

In Seria de autor Michael Morpurgo urmeaza sa apara: Fluturele-LeuSir Gawain si Cavalerul Verde si Beowulf.

Regele Arthur și regina Guinevere domnesc asupra Britaniei. În jurul lor și în jurul celebrei Mese Rotunde sunt cavalerii dragi regelui, între care Sir Gawain, însuși nepotul său, îi e cel mai aproape. În locul așteptatei povești din Ajunul Anului Nou, la Camelot, în sala fastuoasă de mese năvălește o namilă de om, care le aruncă o provocare cavalerilor. Pare că demn de ea este doar Sir Gawain, dar ea vine cu o... revanșă. Vă lăsăm să descoperiți prin ce aventuri trece marele cavaler ca să se arate vrednic de titlul său.

Frumusețea acestor repovestiri stă în stilul extrem de prietenos al lui Michael Morpurgo, care e maestru al reconstruirii multor epoci, dar mai ales ale celor mai îndepărtate de noi în timp. Figurile acestor cavaleri capătă culoare și viață în aceste povești aduse în vremurile noastre, cu un ritm al povestirii viu și pasionant.

Mai multe informații
EdituraNemira
Colecție Nemi
ISBN 9786064309945
Traducător Alina Popescu
Număr de pagini 176
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSir Gawain și cavalerul verde
Rating-ul tău