Sissi. Imparateasa Austriei

în stoc
SKU
a248739
Preț special 37.42 LEI Preț standard 49.90 LEI
Pe scurt
În anul 1898, Elisabeta, împărăteasa Austriei şi regina Ungariei, a fost asasinată la Geneva de un anarhist italian. De atunci, Sissi a devenit un mit. Suverana bizară şi solitară, de o frumuseţe legendară, a inspirat poeţi, pictori şi cineaşti. În paginile acestei cărţi o veţi descoperi pe femeia Sissi, cu multe calităţi şi cu defecte, dar şi pe împărăteasa Elisabeta, care aparţine istoriei. Criticată la Viena, venerată la Budapesta, mai lucidă decât mulţi diplomaţi ai vremii în privinţa conflictelor din Balcani, a fost un permanent sprijin pentru soţul ei, împăratul Franz Joseph.
Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Istorie
Ediția cărții a II-a
ISBN 9786060881162
Traducător Ana-Maria Stan
Număr de pagini 496
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2022
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSissi. Imparateasa Austriei
Rating-ul tău

În anul 1898, Elisabeta, împărăteasa Austriei şi regina Ungariei, a fost asasinată la Geneva de un anarhist italian. De atunci, Sissi a devenit un mit. Suverana bizară şi solitară, de o frumuseţe legendară, a inspirat poeţi, pictori şi cineaşti.

În paginile acestei cărţi o veţi descoperi pe femeia Sissi, cu multe calităţi şi cu defecte, dar şi pe împărăteasa Elisabeta, care aparţine istoriei.

Criticată la Viena, venerată la Budapesta, mai lucidă decât mulţi diplomaţi ai vremii în privinţa conflictelor din Balcani, a fost un permanent sprijin pentru soţul ei, împăratul Franz Joseph.

„Nu am avut decât o preocupare: să o fac pe regină să trăiască din nou, reconstituind cu maximum de minuţiozitate viaţa ei ieşită din comun, deoarece acest „inventar” al Europei de ieri, care este azi fragmentată, aparţine memoriei noastre. Înainte de a judeca, se cuvine să cunoaştem această viaţă. Am încercat să o reconstitui pas cu pas, fără a o izola de context, adeseori hotărâtor. (…)

Am înţeles mai bine fascinaţia pe care o exercită împărăteasa Elisabeta de peste 100 de ani. Am vrut să îi desluşesc viaţa, începută ca o operetă şi terminată ca o tragedie, şi am încercat să îi înţeleg caracterul (…). Mi s-a părut că a venit momentul să prezint portretul unei femei de neuitat.” - JEAN DES CARS

„O cercetare riguroasă, scrisă într-un mod clar și viu.” LʼHomme nouveau

„Cinci ani de cercetări au fost necesari pentru a ne oferi această biografie pasionantă.” Question de femmes