Șoareci și oameni

în stoc
SKU
C208325
27.95 LEI
Pe scurt

Șoareci și oameni, unul dintre romanele clasice ale literaturii secolului trecut, este o poveste cu nuanțe parabolice despre prietenie și destin.

Personajele centrale sint doi lucratori sezonieri, George Milton, un tinar inteligent si inimos, si Lennie Small, un urias naiv, cu o forta incontrolabila si o intirziere mentala ce il face sa semene cu un copil mare. Cei doi barbati, a caror induiosatoare relatie de prietenie ajunge sa semene a dependenta, se angajeaza ca lucratori la o ferma. Ei au un vis, un ideal, sa stringa bani pentru a-si cumpara un loc al lor, unde sa traiasca „din belsugu’ pamintului”. Insa o serie de intimplari tragice, provocate de naivitatea lui Lennie, de neputinta lui de a distinge raul de bine, le naruie sperantele.


„Cele mai importante lucruri pe care John Steinbeck vrea sa le spuna despre personajele sale nu sint niciodata exprimate direct in cuvinte, ci sint sugerate intr-un mod de care cititorul nu este niciodata pe deplin constient – iar asta inseamna arta.” (New York Herald Tribune)


„Autorul volumului Cartierul Tortilla a oferit in Soareci si oameni o poveste atit de fireasca, de emotionanta si de simpla, incit abia dupa ultima pagina cititorul isi da seama ce reusita literara remarcabila reprezinta romanul lui John Steinbeck.” (Chicago Daily Tribune)

Mai multe informații
EdituraPolirom
ISBN 978-973-46-3380-7
Traducător Dana Craciun
Număr de pagini 160
Formatul cărţii 13x20
Tip copertă broșată
Data apariției 2013
Premii Nobel 1962
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsȘoareci și oameni
Rating-ul tău