Sorgul roşu

Epuizat din stoc
SKU
FI000417/2
40,46 LEI
Pe scurt

Premiul Nobel pentru literatură, 2012.


O istorie plină de patimă şi de cruzime, în care roşul pasiunii şi al sângelui vărsat se împletesc la fel ca trecutul recent şi trecutul mitic al ţinutului Gaomi.

Premiul Nobel pentru literatură, 2012.


Ecranizarea romanului Sorgul roşu, regizată de Zhang Yimou, a fost recompensatã cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin în anul 1988.


1939. Invadatorii japonezi mărşăluiesc spre nord-estul Chinei. Ţăranii se înarmează. Dai Fenglian, o femeie de o frumuseţe şi o inteligenţă excepţionale, cucereşte inima lui Yu Zhan’ao, banditul care conduce rezistenţa. Aşa începe o cronică tulburătoare despre lupte fratricide şi război, foamete şi îngheţ, furturi şi violuri, rituri magice şi practici vrăjitoreşti, barbarie şi moarte, fapte mărunte şi gesturi eroice. Firul epic străbate ca un râu subteran inima Chinei şi îi oglindeşte chipul adevărat: o ţară anarhică şi sălbatică, guvernată de legi arhaice, rigide şi inumane. O poveste care dă glas, pentru prima oară, sutelor de mii de suflete pierdute care locuiesc în sate uitate de lume, printre câmpurile nemărginite de sorg roşu ca sângele, scrisă cu o forţă mitică şi imaginativă amintind de Gabriel García Márquez.


„Dacă ar fi sa aleg un scriitor care merită Nobelul, acesta ar fi Mo Yan.“


Kenzaburō Ōe, Premiul Nobel pentru literaturã, 1994


 


„Un roman de o inegalabilă bogăţie a detaliilor, care ne duce cu gândul la cărţile lui Vargas Llosa ori Salman Rushdie.“


Observer

Mai multe informații
EdituraHumanitas Fiction
Colecție Raftul Denisei
Ediția cărții a II-a
ISBN 978-973-689-538-8
Traducător Dinu Luca
Număr de pagini 480
Formatul cărţii 13 x 20 cm
Data apariției 2012
Premii Nobel 2012
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSorgul roşu
Rating-ul tău