Speranța în moștenire: trilogie

în stoc
SKU
a223295
45.00 LEI
Pe scurt

Jean d’Ormesson (1925-2017), descendent al unei familii aristocrate franceze, este scriitor, jurnalist, filosof. Fost director general al cotidianului Le Figaro, membru al Academiei Franceze, al cărei ambasador mediatic a fost vreme de peste patruzeci de ani, Jean d’Ormesson este o figură de prim-plan a spațiului intelectual hexagonal, fiecare apariție a sa fiind deosebit de apreciate pentru erudiția dezinvoltă, arta conversației și umorul fin. Jean d’Ormesson a scris numeroase romane – amintim doar câteva: La Gloire de l’Empire (1971), Dieu, sa vie, son oeuvre (1981), Histoire du Juif errant (1991), La Douane de mer (1994), Presque rien sur presque tout (1996) – care scapă canoanelor clasice, împletind autobiografia și ficțiunea, agrementând narațiunea cu digresiuni și anecdote personale, dar și cu meditații pătrunzătoare asupra trecerii timpului, adesea susținute de o reală informație științifică, totul într-o limbă franceză elegantă și rafinată. Trilogia Speranța în moștenire cuprinde ultimele texte scrise de Jean d’Ormesson.

A fost un aristocrat din secolul al XVIII-lea rătăcit, prin maliția vreunui zeu, în vremurile energiei nucleare, ale tehnofiliei și ale corectitudinii politice. Avea o cultură enciclopedică, un entuziasm cuceritor, îi plăceau insulele, poezia și femeile frumoase.
Etienne de MONTETY, Culture

*
La sfârșit de parcurs și de viață, Jean d’Ormesson ne amintește elementele esențiale care fundamentează existența, prin filosofia științelor și metafizică. Tonul devine pedagogic, în această serie de trei cărți cu un conținut apropiat, reunite sub titlul Speranța în moștenire, căci optimismul își păstrează rațiunile de a fi.
Critiques libres

Mai multe informații
EdituraCartea Romaneasca Educational
Colecție 821.135.1 - Scriitori români contemporani
Ediția cărții II
ISBN 9786060570967
Traducător Alexandra Florescu
Număr de pagini 218
Formatul cărţii 14 x 20.5 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSperanța în moștenire: trilogie
Rating-ul tău