Speranță pentru marele vis

în stoc
SKU
a227724
29.90 LEI
Pe scurt

Leonida Neamțu s-a născut în 1934, la Soroca (azi, Republica Moldova). În 1940, odată cu ocuparea Basarabiei, familia se refugiază în Maramureș, locuind în Vișeu, apoi în Sighet. După studiile liceale, urmează cursurile Facultății de Filologie a universității clujene. Debutează, în 1952, cu un volum de poezii, în Almanahul literar, revista coordonată de poetul A.E. Baconsky. Începând cu anul 1964 începe să publice exclusiv romane. Devine redactor la Almanahul literar (care își va schimba numele în Steaua) și membru al Uniunii Scriitorilor din România. Moare pe 25 octombrie 1991, la Cluj-Napoca, lăsând în urmă peste treizeci de volume publicate și câteva manuscrise. 

Leonida Neamțu este un scriitor care scapă oricărui tip de încadrare literară. A abordat genuri ca romanul SF sau de aventuri și a trecut, firește, și prin cel polițist, integrând însă, în toate, umorul negru, absurd și referințele culturale.

Roman distopic, absurd, plin de umor negru, referințe livrești și ironii la adresa perioadei istorice în care s-a desfășurat cel de-al Doilea Război Mondial.

Imaginează-ți că ai putea scăpa de situația tensionată și periculoasă a celui de-al Doilea Război Mondial evadând pe o insulă pustie care, din fericire, îți aparține. Doar că, pentru a ajunge acolo, ai avea nevoie de un avion și un pilot. Presupunând că vei obține toate acestea, nu bănuiești că viața îți rezervă o succesiune de evenimente neprevăzute, cărora va trebui, într-un fel sau altul, să le faci față. Cum a decis Leonida Neamțu să le facă față personajele acestei cărți, rămâne de văzut. Având în vedere că, în această poveste, sunt implicate persoane de diverse naționalități, din diferite clase sociale și cu profesii diferite, vor reuși, oare, să se înțeleagă între ele?

Mai multe informații
EdituraPublisol
ISBN 9786069605820
Număr de pagini 373
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSperanță pentru marele vis
Rating-ul tău