Stalingradul de pe Yangtze

în stoc
SKU
a115861
36,12 LEI
Pe scurt

"Stalingradul de pe Yangtze are toate elementele unui extraordinar roman istoric...” (Taiwan Today)


"Peter Harmsen este un scriitor excelent. Cartea sa se citeste in ritm alert, ca un techno-thriller modern.” (The Wargamer)

Batalia pentru Shanghai din 1937 este una dintre marile batalii uitate ale secolului al XX-lea, prevestitoare a conflagratiei mondiale care urma sa inceapa. In momentele sale de varf, ea ajunsese sa implice aproape un milion de soldati chinezi si japonezi, iar peste trei milioane de civili ii devenisera fie spectatori fara voie, fie victime colaterale. A reprezentat un razboi total purtat in principal intr-un mediu urban de doua dintre cele mai vechi si mai mandre civilizatii ale Orientului Indepartat, razboi care avea sa duca la atacul de la Pearl Harbor si la decenii de istorie tumultuoasa in Asia. Batalia pentru Shanghai a fost un eveniment crucial care a ajutat la definirea si configurarea lumii moderne, fiind prima campanie importanta din cel de al Doilea Razboi Mondial.


Stalingradul de pe Yangtze, rezultatul a peste 15 ani de cercetari pe teren si in arhive, ofera nu numai o perspectiva fascinanta asupra aspectelor strategice si tactice ale luptelor, ci si o imagine a colosalei tragedii care a lovit sute de mii de persoane, cartea umpland un gol imens in istoriografia celui de al Doilea Razboi Mondial.

Mai multe informații
EdituraCorint
Colecție Corint Istorie
ISBN 978-606-8623-64-1
Traducător Diana Dumitru
Număr de pagini 464
Formatul cărţii 130 x 200
Tip copertă Brosata
Data apariției 2015
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsStalingradul de pe Yangtze
Rating-ul tău