Sub cerul liber. Ghid practic despre cum să trăieşti în natură

în stoc
SKU
a216580
69.00 LEI
Pe scurt

Markus Torgeby a fost un promițător alergător de elită, dar o accidentare a pus capăt carierei sale și i-a declanșat o criză existențială. Cei patru ani petrecuți în singurătate autoimpusă într-o colibă din pădurea Jämtland i-au redat liniștea și sentimentul unui rost în viață. În prezent, Markus ține conferințe despre „ce anume este cu adevărat important” și construiește case și paturi în aer liber. Autobiografia sa, Alergătorul (2015), s-a vândut în Suedia în aproape 50 000 de exemplare și a fost tradusă în mai multe limbi.

Frida Torgeby este cea care a făcut fotografiile și ilustrațiile pentru Sub cerul liber. A studiat fotografia și este licențiată a Academiei de Arte și Meșteșuguri din Gothenburg, Suedia. De-atunci, Frida a lucrat, printre altele, ca expert în design la Volvo, însă acum are propria afacere, oferind servicii de fotografie și design. Frida și Markus coordonează împreună și brandul vestimentar Torgeby.

Pentru orice persoană căreia îi place viața în aer liber sau care vrea să scape de limitările impuse de birou și de casă, această carte este alegerea perfectă – o poveste plină de inspirație despre evadare și aventură, despre dragostea pentru natură și dorința de a trăi o viață simplă.

În urmă cu 20 de ani, Markus Torgeby a renunțat la stilul de viață urban agitat și a ales traiul într-o cabană mică, așezată în mijlocul pădurilor din nordul Suediei. A trăit aici patru ani, în singurătate și într-o armonie perfectă cu natura. În prezent, el, soția sa Frida și cei trei copii ai lor trăiesc într-o casă pe care Markus a construit-o singur în vecinătatea locului în care odată a supraviețuit doar cu fulgi de ovăz, apă de izvor și ce a găsit în „cămara” pădurii.

Ilustrată cu fotografii uluitoare făcute de Frida, Sub cerul liber este povestea călătoriei lui Markus, a trecerii sale de la o tinerețe grea la traiul solitar în pădure și, în final, la viața de familie. Torgeby este dovada puterii revitalizante a naturii, iar poveștile pe care le spune despre traiul sub cerul liber combină părerile sale filosofice și pline de inspirație cu sfaturi practice despre cum se aprinde un foc, despre cele mai bune tehnici de cioplire a buștenilor și despre cele mai bune metode de a căuta hrană. Deopotrivă un ghid practic despre cum să trăiești în natură și o reflecție despre nevoia umană de a stabili o legătură cu lumea naturală, Sub cerul liber este o exemplificare fermecătoare a modului în care dorința de a avea o existență simplă a ajutat un om să găsească mulțumire și să stabilească o legătură cu lumea din jurul lui. În plus, autorul vorbește cu multă simplitate despre lucrurile pe care le-a învățat din această experiență.

Mai multe informații
EdituraPublica
ISBN 9786067224191
Traducător Ianina Marinescu
Număr de pagini 192
Formatul cărţii 17 x 24 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2020
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSub cerul liber. Ghid practic despre cum să trăieşti în natură
Rating-ul tău