Supersonicul 01 decoleaza in zori

în stoc
SKU
a227735
29.90 LEI

Supersonicul 01 decoleaza in zori este o carte scrisa la comanda, asa cum marturiseste Haralamb Zinca. Trebuia sa conceapa un text despre pilotii militari de supersonice, desi aceasta lume ii era necunoscuta si-i era teama ca nu va izbuti. Rezulta insa un poem inchinat aviatiei si aviatorilor, un imn dedicat celor care nu pot trai cu adevarat decat la inaltimi ametitoare.


In timpul unui zbor, pilotul de supersonic Laurentiu Slavic detecteaza un incendiu la bord. In mod bizar, pupitrul de comanda nu semnala nimic in neregula. Se catapulteaza, este recuperat si ajunge la spital. Intre timp, e initiata o ancheta. In urma interogatoriilor la care este supus si a verificarii aparatului de zbor carbonizat, comisia conchide ca decizia pilotului fusese corecta. Nevoit sa stea la pat o luna, aproape imobilizat, maiorul isi petrece timpul analizandu-si deciziile din acel moment critic. Isi da seama ca, fara o imagine limpede a evenimentului, nu va mai putea trece niciodata la mansa unui avion, chiar daca fizic se va recupera.

Haralamb Zinca (pseudonimul literar al lui Hary Isac Zilberman) s-a nascut pe 4 iulie 1923, la Roman. A scris peste 50 de romane politiste si de spionaj, dar si jurnale de front si carti de cercetare istorica. Este considerat parintele literaturii de gen din Romania, Sfarsitul spionului fantoma fi ind prima carte de spionaj scrisa de un autor roman, iar O crima aproape perfecta, prima carte politista. A fost unul dintre cei mai vanduti scriitori romani ai epocii sale. Cartile lui, tiparite in tiraje de 250 000-300 000 de exemplare, se epuizau in doar cateva zile. Cazurile inventate de el erau atat de surprinzatoare, incat anchetatorii profesionisti ii cereau sfaturi pentru rezolvarea unor cazuri reale. A fost distins cu Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti – pentru cartea-document Si a fost ora H (1971) – si cu Premiul Uniunii Scriitorilor (1976). A murit, dupa o lunga suferinta, la Bucuresti, pe 24 decembrie 2008.

Mai multe informații
EdituraPublisol
ISBN 9786069605462
Număr de pagini 400
Formatul cărţii 11 x 18 cm
Tip copertă brosata
Data apariției 2021
height 0
Nou Nou
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsSupersonicul 01 decoleaza in zori
Rating-ul tău