Tai chi. Exerciții pentru începători și avansați

în stoc
SKU
a257688
44.95 LEI
Pe scurt

Cuvânt-înainte de Jampa Mackenzie Stewart

Taoiștii au creat tai chi-ul atât ca o artă marțială, cât și ca o modalitate de a-și cultiva corpul fizic, corpul energetic și corpul spiritual. La fel ca în cazul tuturor practicilor taoiste, principalul său scop este de a dezvolta o legătură cu qi-ul, energia fundamentală a vieții. Până la începutul secolului XX, tai chi‑ul era considerat o practică secretă, care se transmitea doar într-un cadru restrâns, în familie sau unor discipoli loiali. În prezent, în ciuda răspândirii și popularității sale, multe din principiile lui interne de bază rămân necunoscute. Tai chi. Exerciții pentru începători și avansați explorează eforturile interioare necesare pentru a practica această disciplină în mod eficient și conține instrucțiuni detaliate, însoțite de numeroase ilustrații, cu ajutorul cărora poți stăpâni forma de tai chi cu 13 mișcări, numită și tai chi qi gong. Aceasta este o formă simplă, ușor de învățat, care conține însă toate mișcările esențiale de tai chi și care îți aduce aceleași beneficii fizice, psihice și spirituale ca alte forme mai complexe.

Mai multe informații
EdituraPolirom
Colecție Hexagon
ISBN 9789734693856
Traducător Andreea Rosemarie Lutic
Număr de pagini 248
Formatul cărţii 16 x 23,5 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTai chi. Exerciții pentru începători și avansați
Rating-ul tău

Cuvânt-înainte de Jampa Mackenzie Stewart

Taoiștii au creat tai chi-ul atât ca o artă marțială, cât și ca o modalitate de a-și cultiva corpul fizic, corpul energetic și corpul spiritual. La fel ca în cazul tuturor practicilor taoiste, principalul său scop este de a dezvolta o legătură cu qi-ul, energia fundamentală a vieții. Până la începutul secolului XX, tai chi‑ul era considerat o practică secretă, care se transmitea doar într-un cadru restrâns, în familie sau unor discipoli loiali. În prezent, în ciuda răspândirii și popularității sale, multe din principiile lui interne de bază rămân necunoscute. Tai chi. Exerciții pentru începători și avansați explorează eforturile interioare necesare pentru a practica această disciplină în mod eficient și conține instrucțiuni detaliate, însoțite de numeroase ilustrații, cu ajutorul cărora poți stăpâni forma de tai chi cu 13 mișcări, numită și tai chi qi gong. Aceasta este o formă simplă, ușor de învățat, care conține însă toate mișcările esențiale de tai chi și care îți aduce aceleași beneficii fizice, psihice și spirituale ca alte forme mai complexe.

De ce să practicăm tai chi qi gong? • Principiile de bază ale tai chi qi gong • Exerciții de practicat acasă • Transferul qi‑ului prin corp • Activarea tendoanelor • Practica de vindecare. Conectarea organelor cu cele cinci direcții • Respirația prin piele și oase

Mantak Chia studiază viziunea taoistă asupra vieții încă din copilărie. Stăpânirea acestor învățături străvechi combinată cu studiul altor discipline i‑a permis să creeze sistemul Tao Universal, care astăzi este predat în toată lumea. Mantak Chia s‑a născut în Thailanda, din părinți chinezi, în 1944. Când avea șase ani, a învățat de la călugării budiști cum să stea și „să‑și liniștească mintea”. La liceu, a învățat box thailandez tradițional, iar în scurt timp a dobândit aptitudini considerabile de aikido, yoga și tai chi. A început să studieze mai aprofundat modul de viață taoist pe când era student la Hong Kong, iar în cele din urmă a ajuns să stăpânească o gamă vastă de discipline ezoterice. Pentru a înțelege mai bine mecanismele din spatele energiei vindecătoare, a studiat și anatomia și științele medicale occidentale. Maestrul Chia și‑a predat sistemul de vindecare și practici energizante mai multor zeci de mii de studenți și a format peste două mii de instructori și practicanți din diverse părți ale lumii. A înființat centre de studiu și instruire taoistă în numeroase țări de pe glob. În iunie 1990, Congresul Internațional de Medicină Chineză și Qi Gong l‑a numit Maestrul de Qi Gong al anului.

Juan Li s‑a născut la Havana, în Cuba. Și‑a început studiile taoiste în 1965 cu o analiză comparativă a diverselor traduceri în engleză ale Tao Te Qing și s‑a specializat în cultura și civilizația chineză la Brooklyn College. În 1982, Juan Li a începute să studieze formulele tradiționale taoiste de lucru cu energia internă sub îndrumarea maestrului Mantak Chia. A devenit instructor senior în sistemul Tao Universal, iar astăzi își dedică o mare parte din timp prezentării acestor învățături în vestul Europei. Juan Li trăiește în Spania împreună cu soția sa, Renu, care este și ea instructor senior Tao Universal.