Taramul lamailor. Savuroasa istorie a Italiei prin prisma lamailor sale

Epuizat din stoc
SKU
a102515
43,25 LEI
Pe scurt

Scriitoare si jurnalista britanica, Helena Attlee lucreaza in Italia de mai bine de treizeci de ani, subiectele ei predilecte fiind gradinile si istoria. Colaboreaza cu numeroase reviste pentru care scrie articole pe teme de arhitectura, design interior si, desigur, gradini. Sustine conferinte cu tematici diverse din domeniul istoriei gradinilor si al peisagisticii si, in colaborare cu o agentie turistica de profil, concepe si conduce tururi de vizitare a unor gradini si parcuri celebre din Italia, Portugalia si Marea Britanie. Printre cartile ei se numara Gradinile Italiei: O istorie culturala, Gradinile Portugaliei, Gradinile Japoniei, Gradinile particulare ale Italiei: O privire din interior.

Povestea plina de culoare a lamailor si o neasteptata istorie culturala, politica si morala a Italiei, de la sosirea citricelor in Calabria, in secolul al II-lea, la dominatia araba din Sicilia din veacul al IX-lea, pana la slow food si studiile genetice ale secolului XXI.


Serbet din lamai verzi de Amalfi, inecat in miere si amestecat cu zapada• Intre pomello si mandarine • Fructe curioase • Colectionari de citrice in Toscana renascentista • Meniu pentru papa • Potirul de aur al lamailor amare • Portocale scufundate in apus de soare • Aurul verde al Calabriei si cele mai valoroase citrice • Chinotto – fructul protejat al Liguriei

Mai multe informații
EdituraBaroque Books & Arts
Colecție savoir-vivre
ISBN 978-606-8564-12-8
Traducător Adriana Badescu
Număr de pagini 320
Formatul cărţii 13.5x21
Tip copertă brosata
Data apariției 2014
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTaramul lamailor. Savuroasa istorie a Italiei prin prisma lamailor sale
Rating-ul tău