Tenacitatea copacilor

în stoc
SKU
a266549
59.00 LEI
Pe scurt
Copacii o duc foarte bine fără oameni, însă oamenii nu se descurcă fără copaci. Chiar dacă distrugem lumea prin acțiunile noastre care duc la schimbări climatice, copacii vor supraviețui iar și iar, luptându-se cu despăduriri, incendii devastatoare și furtuni puternice. Ar fi frumos doar să mai fim și noi aici. În Tenacitatea copacilor, continuarea bestsellerului Viața secretă a copacilor, Peter Wohlleben prezintă noi aspecte fantastice despre viața copacilor și ne arată ce abilități își dezvoltă pentru a face față schimbărilor climatice. Totodată, îi critică aspru pe actorii ignoranți din mediul de afaceri și din cel politic, care plantează copaci exclusiv pentru producția de lemn sau pentru a-și îmbunătăți imaginea publică și care, de fapt, exploatează nemilos natura. Dar plantațiile imense de molid nu vor împiedica supraîncălzirea planetei. Cartea este o declarație de dragoste pentru copaci și un apel înflăcărat la protejarea și păstrarea diversității infinite a naturii ale cărei interacțiuni sensibile încă nu le înțelegem pe deplin. Nu doar pentru copaci, ci și spre binele nostru.
Mai multe informații
EdituraPublica
Colecție Co-lectia de stiinta
ISBN 9786067225204
Traducător Iulia Dromereschi
Număr de pagini 312
Formatul cărţii 14 x 20,5 cm
Tip copertă broșată
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTenacitatea copacilor
Rating-ul tău

Copacii o duc foarte bine fără oameni, însă oamenii nu se descurcă fără copaci. Chiar dacă distrugem lumea prin acțiunile noastre care duc la schimbări climatice, copacii vor supraviețui iar și iar, luptându-se cu despăduriri, incendii devastatoare și furtuni puternice. Ar fi frumos doar să mai fim și noi aici.

În Tenacitatea copacilor, continuarea bestsellerului Viața secretă a copacilor, Peter Wohlleben prezintă noi aspecte fantastice despre viața copacilor și ne arată ce abilități își dezvoltă pentru a face față schimbărilor climatice. Totodată, îi critică aspru pe actorii ignoranți din mediul de afaceri și din cel politic, care plantează copaci exclusiv pentru producția de lemn sau pentru a-și îmbunătăți imaginea publică și care, de fapt, exploatează nemilos natura. Dar plantațiile imense de molid nu vor împiedica supraîncălzirea planetei.

Cartea este o declarație de dragoste pentru copaci și un apel înflăcărat la protejarea și păstrarea diversității infinite a naturii ale cărei interacțiuni sensibile încă nu le înțelegem pe deplin. Nu doar pentru copaci, ci și spre binele nostru.

Pot copacii să învețe? Știu să se adapteze la temperaturile în creștere și la secetă, pentru a-și asigura supraviețuirea? Le dau mai departe odraslelor informații și experiențe, pentru ca acestea să fie mai pregătite pentru încălzirea globală?

Dar copacii nu trebuie să supraviețuiască doar schimbărilor climatice. Pădurile sunt amenințate în primul rând de acțiunile oamenilor...

Moartea pădurilor de foioase și a plantațiilor se răspândește ca un foc care arde mocnit. Însă există o diferență importantă: plantațiile mor din cauza caniculei, în timp ce pădurile seculare de foioase cad sub acțiunea fierăstrăului. Este momentul să oprim exploatarea nemiloasă a pădurilor.