Teodora. Actrita, imparateasa, sfanta

în stoc
SKU
a261086
Preț special 59.93 LEI Preț standard 79.91 LEI
Pe scurt
Din modesta sa familie de artiști de circ, de lângă hipodromul din Constantinopol, până pe tronul Imperiului Bizantin. Frumoasă, dură și pasională, agent secret, abil personaj dominant al politicii interne și externe imperiale, soție devotată și împărăteasă aleasă, un portret triumfal al femeii care a modelat cea mai strălucită epocă a Imperiului Bizantin într-un univers populat de actori și acrobați, spioni, generali și nobili, episcopi, călugări, diplomați și negustori de speranțe.
Mai multe informații
EdituraBaroque Books & Arts
Colecție Savoir Vivre
ISBN 978-630-652-221-7
Traducător Simina Balasoiu
Număr de pagini 360
Formatul cărţii 14 x 21 cm
Tip copertă Brosata
Data apariției 2023
0
Rating:
0% of 100
Scrie o recenzie
Spune-ne părerea ta despre acest produsTeodora. Actrita, imparateasa, sfanta
Rating-ul tău

Din modesta sa familie de artiști de circ, de lângă hipodromul din Constantinopol, până pe tronul Imperiului Bizantin.

Frumoasă, dură și pasională, agent secret, abil personaj dominant al politicii interne și externe imperiale, soție devotată și împărăteasă aleasă, un portret triumfal al femeii care a modelat cea mai strălucită epocă a Imperiului Bizantin într-un univers populat de actori și acrobați, spioni, generali și nobili, episcopi, călugări, diplomați și negustori de speranțe. 

 Dușmanii au scris mult și plin de imaginație despre presupusa ei carieră timpurie de curtezană, iar admiratorii i-au dăruit aură de sfântă.

O narațiune modernă despre o femeie excepțional de înzestrată, care a depășit nenumărate obstacole pentru a dobândi puterea deplină, pe care a exercitat-o fără să uite o clipă de unde a plecat.

David Potter, specialist în limbile greacă și latină, este profesor la catedra de istorie greacă și romană de la University of Michigan. A publicat nenumărate volume pe teme istorice consacrate și articole în prestigioase jurnale academice.